Schooltools

redactie
17 augustus 2023
3 min

Eilik

In deze tijd van veel thuis werken mis je misschien soms je collega’s of vrienden voor wat interactie. Dan is er altijd nog Eilik. Natuurlijk is Eilik een robot, maar door de ver ontwikkelde emotionele intelligentie is hij getraind in het hebben van sociale interactie met mensen of met andere Eilik robots. Hij reageert op aanrakingen, schudden en heeft wat hoogtevrees. Toch is Eilik ook nog nuttig. Hij beschikt over verschillende timers zoals countdown of pomodoro zodat jij je gedurende een bepaalde tijd kunt focussen op een taak. Maar Eilik is natuurlijk vooral grappig. Je vindt hem op Kickstarter of Indiegogo.

Wacky robots

De wacky robots zijn niet direct robots, maar setjes waarmee je kunt leren solderen. Ze zijn met zijn vijven: Capacitron, Mr. Bee, Bob, Resistron en Marv. Bij iedere robot leer je iets over bijvoorbeeld het aansluiten van LED-jes, condensatoren, het verschil tussen een switch en een drukknop of de wet van Ohm. Je koopt ze alleen of met zijn vijven in een setje. Die moet je vervolgens dus zelf in elkaar knutselen waarbij je in ieder geval een soldeerbout nodig hebt. De setjes zijn voorzien van een Nederlandstalige instructie en je koopt ze bijvoorbeeld via derekenwinkel.nl.

Curling- en sjoelbord

Bij de winter hoort curling, en een typisch Nederlands gezelschapsspel is natuurlijk sjoelen. Kinderen vinden dit vaak super om te doen. Een nadeel van sjoelen is dat die sjoelbak best wat plek in beslag neemt. Waar berg je hem op zodat je hem toch snel tevoorschijn kunt halen als je zin hebt in een potje sjoelen? Met deze combi van sjoelen en curling is dat opgelost. Het spel bestaat uit compacte platen die je met magneetstrips aan elkaar bevestigt. Het past precies op een grote tafel of op een paar leerlingtafels die je achter elkaar plaatst. De sjoelstenen/pucks en een baanvegertje krijg je meegeleverd natuurlijk. Je koopt dit curling- en sjoelbord bijvoorbeeld bij Trendyspeelgoed.nl.

Kiene tafel

De Kiene tafel is bedoeld voor jonge kinderen. De tafel is in hoogte verstelbaar, maar hij is echt bedoeld voor kinderen onder de acht jaar. Mooi aan de Kiene tafel zijn de verwisselbare tafelbladen. Dat betekent dat je het tafelblad snel kunt wisselen voor een andere activiteit. Denk aan een krijtbord of whiteboard, een Duplo of LEGO grondplaat, themaplaten en puzzelframes. Een opbergzak wordt meegeleverd. Je kunt er eventueel speciale stoeltjes bij kopen. Je koopt de Kiene tafel via Heutink.

Bouw je BEP

BEP is bedacht in Rotterdam bij Maakplaats010 en zo komt hij ook aan zijn naam. Bep was vroeger in Rotterdam een veelgebruikte naam voor zowel jongens als meisjes. Met de lespakketten en kisten van Bouw je BEP kunnen kinderen zelf een robot bouwen, programmeren en eigen identiteit geven. In de lespakketten vind je alle benodigde materialen. Daarnaast zijn er instructiefilmpjes en digitale lessen die leerlingen en leerkrachten ondersteunen bij het bouwen van hun eigen BEP. Het is eenvoudig om iedere BEP een eigen identiteit te geven. De buitenkantjes zijn los leverbaar. Voor meer informatie kijk je op bouwjebep.nl.

Makedo klassenset

Wat is er mooier dan echt iets bouwen? Deze keer zonder technologie, maar met karton en kosteloos materiaal. Makedo is een set met kartongereedschap zoals zagen en schroevendraaiers, priemen en zogenaamde fold rollers. Met een fold roller kun je in het karton een vouwlijn maken, waardoor je het kunt buigen. Met de speciale kartonschroeven zet je je constructie in elkaar. De klassenset bestaat uit ongeveer 360 losse onderdelen. Makedo is in te zetten voor leerlingen vanaf 5 jaar. Je bestelt Makedo bijvoorbeeld bij ictleskisten.nl Er zijn ook kleinere sets verkrijgbaar.

 

 

Schooltools Vives-tvg

Gerelateerde artikelen