Michiel wil zijn bedrijf TMI zo snel mogelijk overbodig maken.

redactie
11 april 2023
2 min
Een onderneming oprichten om die zo snel mogelijk overbodig te maken. Het klinkt niet als een duurzaam businessmodel, toch is het precies wat Michiel Kalverda met zijn TMI voor ogen heeft. Hij brengt met zijn bedrijf digitale geletterdheid naar scholen.
Digitalisering jongeren tieners school

Docenten van TMI behandelen voor het voortgezet onderwijs onderwerpen als desinformatie, online shaming, online verslaving en de manier waarop influencers reclame maken. Ook cybercriminaliteit en doxing, het ongewenst delen van privé-informatie, komen aan bod. Foto: Shutterstock.

TMI zet digitale geletterdheid en mediawijsheid op de kaart in het voortgezet onderwijs, iets dat geen vaste plek heeft in het onderwijscurriculum. ,,We zijn in staat om maatschappelijke thema’s heel snel te vertalen in materiaal dat jongeren aanspreekt”, vertelt oprichter Michiel Kalverda.Binnen het onderwijs vindt TMI zichzelf dé uitdager: waar traditionele uitgevers lesmethoden ontwikkelen die jaren meegaan, brengt TMI actuele onderwerpen naar de scholen. Het commerciële karakter is er alleen om zo snel mogelijk deze thema’s in het onderwijs te krijgen, op een manier die past bij de scholen. Zo biedt het bedrijf workshops en projectweken aan over thema’s als mediawijsheid en digitale geletterdheid, worden er TMI-docenten opgeleid, die zij vervolgens op verschillende scholen plaatst, zijn er ouderavonden en is er een digitaal leersysteem met tools voor in de klas.,,Inmiddels hebben we ruim dertig uur kant en klaar lesmateriaal beschikbaar”, zegt Michiel. ,,We doen alles wat je maar kunt bedenken omtrent digitalisering.”

“Het woord ‘online’ kennen jongeren vaak niet eens, want voor hen is alles online. Ze zijn immers opgegroeid met een scherm in de hand”

Digitale geletterdheid is het begrijpen van kansen en gevaren van het internet. Het zorgt dat je controle hebt over digitale systemen, informatiestromen kunt beoordelen en technologie voor jou kan laten werken. De docenten van TMI behandelen onderwerpen als desinformatie, online shaming, online verslaving en de manier waarop influencers reclame maken. Ook cybercriminaliteit en doxing, het ongewenst delen van privé-informatie, komen aan bod.

lees hier het gehele artikel:

Bron: deondernemer.nl

Auteur: Rob Roelofs

Gerelateerde artikelen