Malmberg en Eduapp bieden docenten voortgezet onderwijs nu eenvoudig de mogelijkheid om bij hun methodes educatieve toepassingen (apps) voor tablets te vinden, delen en ontdekken. Op de speciale Malmberg-pagina vinden VO-docenten apps die aansluiten bij hun vakgebied en nu ook bij hun methode. Per app zijn er ook lesideeën opgenomen, waardoor het inzetten van de apps in de klas verder wordt gestimuleerd.
Op deze manier geven Eduapp en Malmberg docenten antwoorden op relevante vragen als: hoe zit het met de didactische inzet van tablets in de klas? Kijk je alleen naar de methode of ga je ook echt aan de slag met apps? En als je aan de slag gaat met apps, welke kies je dan en hoe zet je deze didactisch in?
Marieke van Osch, onderwijskundige, auteur van VIVES Magazine en één van de initiatiefnemers van Eduapp: “Malmberg maakt het met behulp van Eduapp nu mogelijk een hybride brug te slaan tussen de vertrouwde methode en de grenzeloze mogelijkheden van educatieve apps.”
Op dit moment zijn er al apps en lesideeën beschikbaar bij de methodes All right!, Realtime, D’accord! en Na klar!. Per methode wordt aangegeven waar en wanneer docenten een app het beste kunnen inzetten. De overzichten worden voortdurend aangevuld en geactualiseerd. Docenten kunnen zelf ook tips voor apps aandragen en lesideeën schrijven. Het aantal lesmethodes waarbij apps en lesideeën beschikbaar zijn, wordt in de komende maanden verder uitgebreid.
Hans Prins, uitgeefmanager Malmberg: ”Het zinvol inbouwen van nieuwe digitale toepassingen in de les is voor docenten een leuke, maar ook tijdrovende klus. Met deze aanvulling op de lesmethodes, willen we vanuit Malmberg docenten ondersteunen en op weg helpen.”
Docenten kunnen zich hier gratis aanmelden. Zij krijgen zo direct toegang tot alle informatie op Eduapp en zoeken naar apps voor hun specifieke doelgroep of vakgebied en de pagina’s met apps bij hun gebruikte methode volgen. Bovendien kunnen ze onbeperkt collega’s (ook van andere scholen) volgen en een app-lijst en lesideeën maken. Met een PRO of school-account kunnen docenten zelfs onbeperkt en samen lijsten aanmaken en inzoomen op apps rondom een specifiek vak- én leergebied.