Ben jij een slimme doener met recente ervaring met lesgeven aan groepen? Kom dan ons team versterken!
Natuur en milieu is heel belangrijk voor de toekomst van onze stad en die van onze kinderen. In Den Haag zetten we educatie in als instrument om inwoners te betrekken bij natuur, milieu- en duurzaamheid. Door meer kennis, begrip en vaardigheden leggen we een basis voor duurzame keuzes.
Met zo’n 20 collega’s werken we dagelijks met veel plezier op de verschillende locaties in de stad aan dit doel. Als consulent vorm je hierbij een onmisbare schakel tussen de scholen en het gemeentelijke aanbod aan educatieve materialen en activiteiten. Je vertaalt de gemeentelijke ambities naar dit aanbod en onderhoudt hierover binnen en buiten de gemeente contact met uiteenlopende betrokkenen.
We zijn op zoek naar een nieuwe consulent voor die met enthousiasme en liefde voor kinderen en duurzaamheid ons team komt versterken voor 32 uur per week. Heb jij grote interesse in natuur en milieu? Werk je al enkele jaren in het onderwijs, maar wil je die ervaring op een andere manier gebruiken? Zet dan jouw vaardigheden in om de duurzame basisvorming in Den Haag te versterken!
Wat ga je doen?
Als consulent maak je in de eerste plaats de verbinding tussen een aantal scholen in het primair en voortgezet onderwijs en de afdeling Milieueducatie. Zo’n 90 procent van de scholen maakt al gebruik van onze deskundigheid. Je bezoekt de scholen om het gesprek aan te gaan hoe ze vorm kunnen geven duurzame basiseducatie op basis van de gemeentelijke beleidsinzet. Daarbij gebruik je lesmaterialen en lesprogramma’s, je eigen expertise en de ervaring van je collega’s.
De afdeling beschikt over kennis en materialen om onderwijs te verzorgen over alle aspecten van duurzaamheid: groen en biodiversiteit (bijvoorbeeld schooltuinieren), afval en grondstoffen (van voorkomen tot nuttig hergebruik), voedsel (van herkomst tot gezond leren eten), energietransitie, klimaat, water en openbare ruimte. Je geeft de scholen maatwerkadvies op basis van jouw kennis van het onderwijs en van duurzame educatie. Je deelt deze kennis via websites, nieuwsbrieven etc.
Waar nodig ontwikkel je nieuw materiaal of past het aan op basis van het gemeentelijke beleid. Je toetst of producten voldoen en helpt leerkrachten het materiaal te gebruiken door goede handleidingen en demonstraties. Het aanbod varieert van leskisten, een serious game, excursies tot een begeleide les. Daarnaast ben je makelaar voor verschillende partners met een aanbod binnen onze thema’s in en rond de stad. Natuurlijk houd je landelijke en lokale ontwikkelingen bij, herken je kansen en uitdagingen en vertaal je deze moeiteloos naar acties in je dagelijkse werk.
Je werkt samen met andere gemeentelijke afdelingen en partijen buiten de gemeente zoals een drinkwaterbedrijf of de GGD. Je draagt ook bij aan een of meerdere activiteiten buiten de scholen. Zo werken we aan de verdere ontwikkeling van onze educatieve tuinen, activiteiten voor buitenschoolse opvang en volwassen onderwijs of groene schoolpleinen.
Je pakt klussen op een projectmatige manier op. Dit zijn projecten gericht op de educatieve basisvorming zoals een boomplantdag, warme truiendag of vakantieactiviteiten op onze locaties.
Samen met je collega’s werk je aan het toekomstbestendig maken en houden van milieueducatie in Den Haag. Je gebruikt hiervoor je bestuurlijke en maatschappelijke antenne. En blijven we natuurlijk ook kijken hoe we zelf slimmer samen kunnen werken.
Wat vragen wij?
Wij zoeken een consulent met een grote motivatie om de nieuwsgierigheid van de Haagse kinderen en jongeren verder aan te moedigen. Je weet hoe het is om in het onderwijs te werken of kunt laten zien dat je ervaring hebt in het samenwerken met scholen op educatief gebied.
Je hebt een relevante opleiding op universitair of hbo-niveau afgerond, zoals de Pabo, lerarenopleiding/opleiding leerkracht of pedagogiek. Het zou heel mooi zijn als je daarbij actuele kennis meebrengt van het voortgezet onderwijs en daarin gehanteerde onderwijsmethodieken.
Natuurlijk heb je affiniteit met onderwerp natuur en duurzaamheid. Je hebt een klantgerichte houding, een hoge mate van zelfstandigheid maar je bent ook een teamplayer. Je kunt goed schakelen tussen en communiceren op allerlei niveaus en je vindt het leuk om met verschillende typen mensen om te gaan. Daarbij sta je stevig in je schoenen. Je zit vol ideeën en initiatieven en je vindt het leuk om deze met je teamleden te delen en te realiseren. Je kunt goed organiseren en plannen en je hebt een flexibele werkhouding.
Tot slot zijn we op zoek naar diverse perspectieven, achtergronden en kwaliteiten, en daarmee dus niet op zoek naar één type mens. Laat dus vooral zien wie jíj bent!
Wat bieden wij?
Een hele leuke en gevarieerde baan op verschillende groene plekken in de stad en werken aan onderwerpen die er echt toe doen. Je krijgt verder alle ruimte om je kennis te verbreden en zelf nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Je komt in een team met toegewijde collega’s waar een beroep wordt gedaan op je organisatie- en inlevingsvermogen. Alles in een prettige werksfeer en een informele cultuur.
Natuurlijk kun je rekenen op:
- een 32-urige werkweek met een salaris van minimaal € 3.090,- en maximaal € 4.671,- per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10);
- een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
- 151 uur regulier verlof bij een volledig dienstverband van 36 uur;
- diverse andere vormen van verlof zoals compensatieverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof;
- diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
- de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
- opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling waarbij wij 70% van je pensioen betalen en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
- werken op locatie De Tempel in Den Haag;
- een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het stadhuis;
- en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.
Wie zijn wij?
Onze afdeling is een onderdeel van de dienst Stadsbeheer, een flexibele en professionele organisatie met ruim 1.400 collega’s die van buiten naar binnen denkt en actief samenwerkt aan de mooie, schone, gastvrije, veilige en duurzame stad Den Haag. Vanuit vakmanschap en passie voor de stad krijgen en pakken de medewerkers de ruimte om te doen waar ze goed in zijn en wat nodig is voor de stad. Stadsbeheer gaat voor het optimale resultaat. Ontwikkeling en innovatie staan voorop, want onze omgeving en ons vakgebied zijn constant in beweging. Dit vraagt ook om ‘anders denken en doen’ van onze mensen. Dat betaalt zich terug in de vorm van tevreden inwoners en bezoekers, want daar doen we het voor. Samen maken we het verschil in de openbare ruimte.
Binnen de afdeling ANME (Archeologie, Natuur- en Milieueducatie) werken we nauw samen met de Haagse Stadsboerderijen en werken we op raakvlakken samen met onze collega’s van archeologie. Onderdeel van de afdeling ANME is ook School in Bos in Wilhelminaoord. Jaarlijks ontvangen we daar duizenden Haagse basisschoolleerlingen voor een onvergetelijke werkweek gericht op duurzaamheid en prehistorie.
Meer weten
Enthousiast over deze leuke functie en voldoe je aan de gevraagde competenties en opleiding? Dan zien we jouw reactie graag snel tegemoet via de volgende link
Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Maritta Versnel, Coördinerend Consulent, via (06) 3101 5750 of maritta.versnel@denhaag.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Extra informatie
- Meer informatie over NME lees je op de site: NME Den Haag (milieueducatiedenhaag.nl)
- Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Gedurende de publicatie plannen wij al gesprekken in.
- Het opvragen van referenties en een assessment kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure