Wat voegt aanstaande technologie toe aan het onderwijs van de toekomst?

redactie
07 november 2019
2 min

De toekomst zal radicaal veranderen met de komst van geavanceerde technologie. Denk bijvoorbeeld aan simulaties, hologrammen en virtuele werelden. Door deze veranderingen zal het onderwijs ook een omslag moeten maken.

Innovatieve technologie kan hierin een rol spelen, volgens drie docenten van de faculteit Rechten van Maastricht University. De docenten integreren zelfs simulaties, virtuele werelden en hologrammen in hun eigen onderwijs.

21ste eeuwse vaardigheden komen steeds meer onder de loep te liggen. Met nieuwe en innovatieve technologieën kunnen zulke vaardigheden geoefend en beoefend worden in de klas. Deze technieken zorgen daarbij ook voor meer betrokkenheid bij studenten.

Op de faculteit Rechten in Maastricht wordt steeds meer gebruik gemaakt van technologie. Dit begon twee jaar geleden met de drie docenten, die voorzichtig begonnen te experimenteren met Google Glass tijdens een les onderhandelen. Ook gaan ze binnenkort aan de slag met Microsoft Hololens, die een hologram kan oproepen wanneer de bril wordt gedragen.

De docenten willen het gebruiken om het te laten lijken of er een rechter, verdachte en getuigen aanwezig zijn. Echter zijn de mogelijkheden hierin eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan aardrijkskunde lessen die platentektoniek op de grond uitbeelden. Of de welbekende rekensommen met de man die talloze meloenen koopt kan tonen, zodat sommen minder abstract worden.

Volgens de docenten wordt het onderwijs steeds meer gepersonaliseerd. Zo kunnen deze technieken het makkelijker maken voor een docent op te sturen op motivatie en verbeterpunten van de leerling.

Lees meer en discussieer mee op de website van Onderwijsland.com.

Gerelateerde artikelen