Iven Cudogham

Er is geen kind in (groot-)Amsterdam dat Iven Cudogham niet kent. En dat zal binnen de kortste keren ook gelden voor de rest van Nederland, want de energieke en sympathieke kinderpresentator timmert hard aan de weg!

Ivens televisiecarrière kent een vliegende start als hij vanaf 2008 voor Emma TV een live primetime tienerprogramma mag presenteren; twee maanden na zijn debuut op Emma TV tekent hij al voor de presentatie van ‘Dream Night’, een live programma vanuit Artis voor chronisch zieke kinderen dat in alle ziekenhuizen van Nederland te zien is.

Zijn razendsnelle overstap in 2009 naar AT5 verbaast dan ook niemand. Op de Amsterdamse zender gaat hij ‘Basta’ presenteren, een populair educatief programma voor kinderen van groep 7 en 8, dat dagelijks wordt uitgezonden. Daarnaast fungeert Iven voor AT5 Nieuws als presentator / verslaggever tijdens de Sinterklaasintocht en op Koninginnedag.

Het speelse gemak waarmee Iven zich weet te verplaatsen in de belevingswereld van kinderen blijft niet onopgemerkt; in 2010 wint hij de Lokale Omroep Award voor Grootste Presentatietalent. Juryleden als Jeroen Latijnhouwers (RTL 4), Marieke de Vries (NOS Journaal) en Fleur Wallenburg (NOS Headlines) roemen Iven om zijn vrolijke, energieke uitstraling.

En niet alleen als presentator is Iven een graag gezien gezicht. Hij speelt in commercials, figureert in printcampagnes en doet bovendien de presentatie van grote evenementen van zowel profit- als non-profit organisaties.

Sinds kort fungeert Iven ook als rolmodel in Project Paspoort, een initiatief om kinderen vanuit hun krachten en talenten te leren nadenken over hun toekomst. De gedachte: iedereen kan zijn dromen verwezenlijken, als je maar de juiste stappen zet. En daarvan is Iven het levende bewijs!


Related Sessions

View full schedule