Tip hier de redactie
Posts
Bekijk overzicht
14 March 2023
Artikel delen

Aanpak starten met leermiddelenbeleid

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Scholen in het po en vo moeten geregeld keuzes maken over leermiddelen. Voor leerkrachten zijn goede leermiddelen een van de belangrijkste instrumenten om goed onderwijs te kunnen geven. Het aanbod aan leermiddelen is vaak divers en er zijn steeds meer nieuwe functies en mogelijkheden.

  Keuzes maken voor leermiddelen is niet altijd gemakkelijk. Het vraagt om een doordachte aanpak. Zo zorgt u ervoor dat de gekozen leermiddelen passen bij de behoeften van het docententeam, de behoeften van de leerling, en de onderwijsvisie van de school.

  Om te zorgen dat er weloverwogen keuzes voor leermiddelen worden gemaakt, is het verstandig om tijd in te ruimen voor een zorgvuldig keuzeproces dat past bij de ambitie van de school. Dan is het natuurlijk wel nodig dat de schoolleiding aangeeft welke kaders er gelden voor het gebruik en de keuze van leermiddelen. Deze kaders vormen het leermiddelenbeleid.

  De ene school is al verder met het ontwikkelen en gebruiken van een leermiddelenbeleid dan de andere school. Deze aanpak richt zich op de scholen die nog geen leermiddelenbeleid hebben. Het doel is om deze scholen op weg te helpen met het ontwikkelen van een simpel maar efficiënt leermiddelenbeleid met behulp van een stappenplan.

  Het ene leermiddel is het andere niet

  Voor we gaan kijken naar hoe u een leermiddelenbeleid kunt ontwikkelen, is het belangrijk om te kijken naar het wat. Wat verstaat uw school onder leermiddelen en wat is een leermiddelenbeleid dan precies?

  Lees hier het gehele artikel.

  Bron Kennisnet.nl

  Geschreven door: Eva van Dosselaar

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS