Tip hier de redactie

Redactieraad

TECHNOLOGIE IS NIET MEER WEG TE DENKEN UIT HET ONDERWIJS 

Het onderwijsinnovatie & ICT platform IPON (voorheen Vives) en opgericht in 1999, voorzag in een grote informatiebehoefte bij de nieuw aangestelde ICT-coördinatoren binnen het PO, VO en MBO-onderwijs.  Zij waren de eerste ‘kartrekkers’ voor wat betreft ICT-integratie binnen het onderwijs. Vives Magazine en VIVES.nl (nu platform IPON) stond hen vanaf het eerste moment in grote getale bij via artikelen, cases, whitepapers, koopwijzers en video tutorials. Vele grote onderwijs en ICT trajecten passeerden de afgelopen jaren daarbij dan ook de revue (Het Comenius project, NLTree, introductie van het smartboard, Educatieve software op floppy discs).

Vandaag de dag is Onderwijsinnovatie & ICT een domein wat iedere onderwijsprofessionals aangaat. Digitale leermiddelen, digitale toetsen, digitale geletterdheid, mediawijsheid, infrastructuur, AI en informatiesystemen zijn diensten en ontwikkelingen waar alle 600.000 onderwijsprofessionals in Nederland zich vandaag de dag mee bezig houden.

Technologie is dan ook niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het is dan ook de hoogste tijd om digitalisering en ICT op een professionele manier in te gaan zetten om daarmee de positieve effecten voor het onderwijs te gaan vergroten. Met het het gebruik van nieuwe technologieën en de toenemende digitalisering groeit niet alleen de vraag naar meer informatie over welke innovaties maar meer en meer hoe we deze innovatie ook daadwerkelijk kunnen inzetten binnen de school, klas of curriculum. Tegelijkertijd ontstaan er ook weer nieuwe uitdagingen rondom thema’s als beveiliging/privacy en copyrights.  

Het platform IPON, IPON magazine, de digitale IPON nieuwsbrieven, ipon.nl en natuurlijk de onderwijs  & ICT vakbeurs IPON biedt het onderwijs (PO,VO en MBO) al vele jaren die informatie wanneer het gaat om onderwijsinnovatie en ICT.  Whitepapers, cases , webinars, artikelen, reviews en uitwisseling van ervaringen vormen daarbij de basis.  Met een community van meer dan 20.000 professionals en het tweejaarlijkse onderwijs & ICT event IPON mag het platform dan ook gerust een instituut genoemd worden.

RESHIFT DIGITAL BV

IPON is een activiteit van het bedrijf Reshift Digital te Haarlem. Reshift Digital BV is  toonaangevend als het gaat om content over IT & Technologie, consumentenelektronica, gaming, computertechnologie en populairwetenschappelijke thema’s voor zowel consumenten als onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Met bevlogenheid bedacht, ontwikkeld en verspreid door onze eigen specialisten. Dat zorgt ervoor dat de merken van Reshift elke maand een zeer grote doelgroep weten te prikkelen, te inspireren en te activeren. Reshift faciliteert en verbindt technologische kennis & innovatie met overheden, bedrijfsleven en communities. Dit doet zij via de inzet van magazines, artikelen, academies, webinars, videolibraries, white papers, online platformen en evenementen. Via de verschillende channels biedt zij IT managers, onderwijsprofessionals, CIO’s, CIO’s, developers, IT-architects en innovators nieuwe inzichten om groei en innovatie te stimuleren in een voortdurend veranderende technologische omgeving. Reshift is tevens de bedenker en ontwikkelaar van verschillende educatieve programmeerpakketten (Bendoobox , Arduino Educatief) en organiseert /ondersteunt zij, in samenwerking met haar  businesspartners belangeloos buitenschoolse coding evenementen voor kinderen in de leeftijd 8 t/m 14 door heel Nederland.

 • Rhea Flohr

  Hoofdredacteur kennisplatform IPON.nl en IPON Magazine. Voorzitter IPON redactie en programma commissie. Onderwijsadviseur met kennis op het gebied van onderwijs en innovatie.

 • Wilfred Rubens

  Wilfred ondersteunt onderwijsinstellingen, particuliere opleidingsinstituten, bedrijfsscholen, non-profit instellingen, zorginstellingen, bedrijven en overheidsinstellingen. Bijvoorbeeld op het gebied van professionele ontwikkeling van medewerkers, didactiek en leertechnologie, ontwikkeling van technologie ondersteunde leerarrangementen of de implementatie van ‘technology enhanced learning’. Meer informatie: http://www.te-learning.nl/blog/mijn-diensten/

 • Tessa van Zadelhof

  Redacteur Kennisplatform IPON.nl en IPON Magazine, IPON Ambassadeur voor het Primair Onderwijs

 • KARIN WINTERS

  Redacteur Kennisplatform IPON.nl en IPON Magazine, IPON Ambassadeur voor het MBO onderwijs.

 • Hans Smeele

  Redacteur Kennisplatform IPON.nl  Innovator die ICT een betekenisvolle plek geeft in het onderwijsleerproces- blended learning expert

 • Elle Peters

  IPON Ambassadeur voor het Gespecialiseerd Onderwijs. Innovatie, Digitale Geletterdheid, Gespecialiseerd Onderwijs, Empowerment, Digitale Inclusie, Samen met jou

 • Thierry Koningstein

  Redacteur Platform IPON. IPON Ambassadeur voor het Gespecialiseerd Onderwijs,  Coördinator Gewoon Speciaal ICT en Bovenschoolse ICT-Coördinator Onderwijsgroep Buitengewoon.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS