Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
16 October 2018
Artikel delen

Prowise Go “Complete ontzorging van A tot Z”

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Basisscholen Fatima en Armhoefse Akker aan de slag met Prowise GO

  De basisscholen Fatima en Armhoefse Akker stappen met een aantal groepen over op Prowise GO. Bovenschools ict-coördinator Frank van Kollenburg: “Prowise biedt het complete plaatje: van internetaansluiting tot het digitaal klaarzetten van linkjes voor leerlingen.”

  Fatima en Armhoefse Akker maken samen met drie andere scholen deel uit van Stichting Katholiek Onderwijs Tilburg Zuid-Oost, afgekort tot SKOTZO. Frank van Kollenburg is de bovenschoolse ict-coördinator voor de stichting en vertelt dat op beide locaties een aantal groepen met Prowise GO gaan werken. Voor Fatima zijn dat groep 6 ,7 en 8 en op de Armhoefse Akker vormen groep 7 en 8 de gelukkigen.

  A tot Z

  Frank is met name te spreken over het gehele pakket dat Prowise aanbiedt. “Voorheen werkten we met meerdere partijen samen. Dat zorgde voor teveel schakels en alle ‘problemen’ die daarbij komen kijken. Omdat onze samenwerking met een andere partij binnenkort afloopt, zochten we een partner waar we alles in één hand konden leggen. Die hebben we gevonden in Prowise. Zij bieden complete ontzorging van A tot Z. Van internetaansluiting, tot touchscreens en van Chromebooks tot het digitaal klaarzetten van linkjes voor leerlingen in Prowise GO.”

   

  Live meekijken

  Ondertussen zijn de eerste SKOTZO-leerkrachten enthousiast over de mogelijkheden die Prowise GO te bieden heeft. Ze hechten met name waarde aan het feit dat ze direct op het scherm van een leerling kunnen meekijken. Frank legt uit wat voor mogelijkheden dat oplevert: “Leraren kunnen live met de kids meekijken, maar bijvoorbeeld ook het Chromebook-scherm van een leerling delen op het grote touchscreen.”

  Bespaart tijd
  Ook Frank is tevreden. “Qua beheer, structuur en rechten werkt de Google-omgeving redelijk eenvoudig. Dat betekent dat ik als ict-coördinator op een aantal zaken tijd kan besparen. Het zelfstandig kunnen beheren van wachtwoorden, bijvoorbeeld, neemt me een pak werk uit handen. Daarnaast ben ik benieuwd naar de educatieve verwerking in Prowise GO.”

   

  Over Prowise GO

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS