Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 April 2020
Artikel delen

De eerste digitale editie ‘Nationale Museumweek’ trekt 120.000 bezoekers

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Dit jaar was de Nationale Museumweek voor het eerst volledig digitaal, vanwege het coronavirus. Het digitale evenement had ongeveer 120.000 bezoekers, deze kregen onder andere virtuele rondleidingen en konden workshops volgen. De belangstelling wordt erg gewaardeerd door de organisatie. 

  “De creatieve sector heeft laten zien waar ze goed in is: op een moment dat door alle verschrikkelijke zaken veel tot stilstand komt, bewijzen musea hun kracht door direct met een creatieve oplossing te komen”, aldus Mirjam Moll, directeur van de Museumvereniging, die het evenement organiseerde. “Daardoor hebben we in deze week niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk kleur in het leven van mensen kunnen brengen.”

  Behalve de virtuele rondleidingen en workshops werd ook iedere dag een speciale live-uitzending gemaakt, OnsEchteGoudTV, gepresenteerd door Sahil Amar Aïssa. Bezoekers konden daarnaast het digitale Gouden Pronkstuk bezoeken dat op de virtueel nagebouwde Dam stond.

  Vanwege het thema van dit jaar, 75 jaar culturele vrijheid, werd deze editie in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei georganiseerd.

  Afkomstig van Onderwijsland.com | Bron: ANP

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS