Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
1 April 2020
Artikel delen

De online bieb van Schoolsupport

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Uitgeverij Schoolsupport stelt DC Online, een online bieb met meer dan 475 informatieve leesboeken, gratis beschikbaar voor alle basisscholen in Nederland!

  Uitgeverij Schoolsupport draagt in deze ingewikkelde tijden graag haar steentje bij aan leesonderwijs op afstand en stelt DC Online tot en met 1 juni gratis beschikbaar voor alle basisscholen in Nederland. DC Online is het online platform van Documentatiecentrum, beschikbaar met en zonder Basispoort.

  Documentatiecentrum omvat vier reeksen waarbinnen elk jaar nieuwe informatieve leesboeken verschijnen: Kijkdoos (voor 4- tot 8-jarigen), Mini Informatie (voor 7- tot 9-jarigen), Junior Informatie (voor 9- tot 11-jarigen) en Informatie (voor 11- tot 14-jarigen). Op DC Online zijn alle boeken van deze reeksen online te lezen én te luisteren! Bij het lezen heb je daarnaast diverse mogelijkheden: zo kun je de tekst van alle boeken met een klik op de knop omzetten in het officiële dyslexielettertype en kun je gebruik maken van een leesliniaal.

  DC Online is niet alleen maar een online bieb, het is ook een onderzoeksplatform. Met de ingebouwde veilige en kindvriendelijke zoekmachine Wizenoze vinden kinderen heel veel bronnen (naast de boeken ook video’s, weblinks en afbeeldingen) die zij aan een eigen onderzoek kunnen toevoegen. Ook de leerkracht kan een onderzoek voor een of meerdere leerlingen klaarzetten.

  Op www.documentatiecentrum.nl/leerkrachten zijn daarnaast ook nog kant-en-klare tips voor thuislezen beschikbaar, zowel voor leerkrachten als voor ouders/verzorgers. Ook voor leerlingen zijn veel extra’s te vinden op de website: op www.documentatiecentrum.nl/leerlingen vinden zij bij ‘Aan de slag!’ diverse stappenplannen en tips voor informatieverwerking. Op www.documentatiecentrum.nl/webinar kunnen leerkrachten een eerdere webinar terugkijken, of zich aanmelden voor het volgen van een live webinar waarin alle functionaliteiten van DC Online helder worden uitgelegd.

  Wil je je school aanmelden voor de tijdelijk gratis toegang tot DC Online? Mail je BRIN, schoolnaam, plaats naar service@schoolsupport.nl en vermeld daarbij of jullie wel of niet gebruik maken van Basispoort.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS