Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
15 October 2018
Artikel delen

Digitalisering in het onderwijs…

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  … Wie is er níet mee bezig? Toch blijken heel wat scholen tegen problemen aan te lopen. Die problemen hebben vaak te maken met toegang en beheer, zowel software- als hardwarematig. Heutink ICT biedt de oplossing, met Mijn Omgeving Online, kortweg MOO.

   

  Gericht op het lerende kind

  MOO, ontwikkeld vanuit de behoefte van het lerende kind, is opgezet als een kindvriendelijk startportaal in de cloud. Het biedt elke leerling een complete en toegankelijke digitale leeromgeving waarin kan worden samengewerkt aan opdrachten en bestanden. Inloggen is letterlijk kinderspel; voor de jongere leerlingen biedt MOO bijvoorbeeld een even simpele als doeltreffende ‘plaatjeslogin’.

   

  Gemak voor de leerkracht

  De leerkracht kan met MOO eenvoudig software beschikbaar stellen en feedback geven. Daarbij heeft hij of zij het grote voordeel van Single Sign-on zoals het bedoeld is: één inlog is écht voldoende voor toegang tot e-mail, agenda, Basispoort, verwerkingssoftware enzovoort. Dat scheelt veel tijd, die de leerkracht dus kan besteden aan het lesgeven zelf.

   

  Continu in ontwikkeling

  Achter MOO zit al jaren een enthousiast ontwikkelteam dat continu bezig is het platform verder te optimaliseren en de functionaliteit uit te breiden. Zo zijn steeds meer populaire onderwijsapps direct in MOO gekoppeld. Die kun je dus ook rechtstreeks vanuit MOO openen. Verder worden nieuwe gebruikers in de schooladministratie automatisch opgenomen in het gebruikersbeheer, dus in MOO, Microsoft Office 365 en/of Google G Suite. Ook dat scheelt veel werk, en dus tijd.

   

  Vijf voordelen van MOO

  • De enige DLWO die geschikt is voor alle platforms en devices.
  • Met één enkele inlog toegang tot alle programma’s, bestanden en applicaties.
  • Bestanden veilig opslaan en bewerken in de cloud, zonder zorgen over de privacy.
  • Probleemloos te koppelen met Google G Suite of Microsoft Office 365.
  • MOO beheren is een kwestie van een paar klikken.

   

  Meer dan een DLWO

  MOO is meer dan zomaar een Digitale Leer-en Werkomgeving (DLWO). De oplossing kan namelijk worden aangevuld met allerlei oplossingen en diensten op het gebied van infrastructuur en devicemanagement. En wat in de dagelijkse praktijk misschien wel het belangrijkste pluspunt is: MOO is de enige DLWO die volledig device- en platformonafhankelijk is. Dus of je nu met Chromebooks, tablets of laptops wilt werken en met Microsoft of Google ­– of zelfs allebei tegelijk: met MOO kan het. Want MOO brengt alles bij elkaar.

   

  Meer weten over MOO?

  Neem contact op met Heutink ICT (074 240 46 06 / info@heutink-ict.nl) of kijk op moo.nl.

  https://www.heutink-ict.nl/dit-zijn-wij/contact

   

  Of kijk hier de video:

  https://www.youtube.com/watch?v=49OYMWXU760

   

   

  Het gemak van een ICT-regisseur

  Behoefte aan nóg meer gemak? Heutink ICT biedt scholen ook de mogelijkheid om voor een bepaalde periode of een aantal uren per week te beschikken over een ICT-regisseur. Met zo’n expert in huis blijft er nóg meer tijd over voor waar het eigenlijk om gaat: het geven van goed onderwijs.

   

  “Wij ervaren MOO als een complete oplossing op ICT-gebied, met ruimte voor meerdere devices en aanbieders én voor de specifieke wensen van onze school.”

   https://www.youtube.com/watch?v=xgKe60PfNwg

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS