Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
3 June 2020
Artikel delen

Kans op cyberpesten groter sinds lockdown

Categories

Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    Social distancing heeft ertoe geleidt dat Nederlanders meer tijd doorbrengen op het internet, zo ook jongeren. Helaas betekent de enorme toename in schermtijd ook dat kwetsbare jongeren het doelwit kunnen worden van cyberpesten. Zorg ervoor dat jongeren verantwoord en veilig omgaan met alle beschikbare media en verklein de kans op online pesten.

    Kwetsbare groep

    Jongeren beschikken over onvoldoende kennis en vaardigheden om zich online te beschermen tegen cyberpesten. Tijdens de intelligente lockdown vertrouwen ouders op digitaal onderwijs en andere online mogelijkheden om jongeren te vermaken. Hier liggen dan ook de risico’s. Daarom is het belangrijk dat ouders, het onderwijs en de regering hier alerter op zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om de online risico’s te beperken.

    Instagram tegen cyberpesten

    Een veelgebruikte social app onder jongeren is Instagram. Het sociale mediaplatform heeft onlangs een nieuwe functie ‘Restrict’ toegevoegd waarmee ze hopen online pestgedrag terug te dringen. Deze functie maakt het mogelijk om opmerkingen van gebruikers onder een foto te beperken. Een andere functie is het managen wie je tagt of noemt in een post van een ander. Het taggen van mensen in een reactie of post kan namelijk ook leiden tot online pesten.

    Bekijk hier het volledige artikel.

    Tags

    Deel dit artikel

    Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

    Tip hier de redactie

    BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS