Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
12 October 2018
Artikel delen

Malmberg introduceert Bingel

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Tot voor kort leek digitalisering niet meer dan het digitaal aanbieden van lesmateriaal. Maar nu is er Bingel! Het nieuwe platform van Uitgeverij Malmberg dat digitale intelligentie combineert met didactische kwaliteit: hét middel om tot het beste onderwijs te komen.

  Bingel geeft jou en de kinderen het beste van twee werelden. De allerhoogste onderwijskwaliteit die je altijd al van Malmberg gewend bent gecombineerd met het intelligent toepassen van technologie. Bingel biedt je het gemak van digitale middelen en ondersteunt de leerkracht tijdens de gehele les met een digitale handleiding, digibordtool, overzichtelijk dashboard en de hulpkit. Het systeem speelt in op  de onderwijsbehoeften van ieder kind door doordachte adaptiviteit en helpt ieder kind het beste uit zichzelf te halen met een persoonlijk aanbod.

  Bewezen en effectieve didactische principes zijn zowel verweven in alle lesfases als in de infrastructuur van Bingel. Met behulp van een digitale handleiding en de digibordtool zorgt de leerkracht ervoor dat alle kinderen het leerdoel onder de knie krijgen. Bij een fout antwoord krijgen kinderen feedback op strategie-niveau, waarmee het kind naar een juist antwoord wordt geleid. Is een oefening te lastig dan krijgt het kind de volgende oefening op een wat lager niveau. Is de oefening te makkelijk dan wordt de volgende oefening wat moeilijker. Wanneer het kind geheel vastloopt omdat het bepaalde vaardigheden nog niet beheerst schakelt het systeem terug naar een onderliggend doel.

  De leerkracht is en blijft de belangrijkste inspiratiebron voor de hele klas. De voortgang van ieder kind kan via het overzichtelijke dashboard worden bijgehouden. Waar nodig kan er hulp op maat worden geboden aan kinderen die dit nodig hebben. Hiervoor is de ‘hulpkit’ beschikbaar; extra hulpmiddelen die ondersteuning bieden bij alle doelen. De ‘hulpkit’ kan worden ingezet voor het individuele kind, een groepje kinderen of een deel van de klas. Er is altijd extra materiaal beschikbaar om meer uitleg te geven, ongeacht aan welk doel er wordt gewerkt.

  De adaptieve lesmethodes van Malmberg zijn flexibel inzetbaar. Door inzicht en overzicht maak je als leerkracht eigen keuzes die passen bij jouw groep en geef je ieder kind wat het nodig heeft.

  Meer informatie: www.bingel-malmberg.nl

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS