Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 May 2020
Artikel delen

Mediawijze leraren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In 2021 wordt Digitale Geletterdheid een verplicht onderdeel van het onderwijscurriculum. Vanaf dat moment zijn scholen verplicht om lessen over mediawijsheid te geven.

  Daarom is het belangrijk dat ook leraren mediawijs en digitaal vaardiger te worden.

  Hoe weet je of je mediawijs bent?

  Het Mediawijsheid Competentiemodel is een goede leidraad. Er is ook een uitwerking van het competentiemodel voor leerkrachten po en pabo-studenten. Deze is ook bruikbaar voor vo.

  Het competentiemodel bestaat uit 4 hoofdgroepen; begrip, gebruik, communicatie en strategie. Daarbinnen worden 10 competenties beschreven, elk opgedeeld in 5 niveaus. Een leerkracht zou bij alle competenties op niveau 4 moeten zitten.

  Stap 1 – bepaal je niveau

  Wil je weten waar je staat? De gratis zelftoets van M@LT is een goed begin. Op Teachers Channel kun je je registreren en een competentie-assessment doen. De assessment brengt in kaart of je verdere scholing nodig hebt en welke e-learningmodule je kunt volgen. Met het assessment ben je als leraar maximaal 15 minuten bezig.

  Op mediaprofiel.nl kun je een persoonlijke scan van jouw mediavaardigheid laten maken. Na afloop krijg je advies over de competenties die je verder kunt ontwikkelen. Of meet aan de hand van de Mediawijsheid Meter van Cubiss hoe het ervoor staat met digitale geletterdheid op jouw school.

  Bekijk hier het volledige artikel.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS