Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
5 June 2020
Artikel delen

Interview – ‘Met online onderwijs kun je maatwerk bieden’

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De mensen in de frontlinie van de coronacrisis staan volop in de schijnwerpers, maar mbo-instellingen hebben zo hun eigen redders in nood. In gesprek met i-coaches van het Summa College in de regio Eindhoven-Helmond.

  Interview door: Leo Bakker | Kennisnet.

  Toen leren op afstand van de ene op de andere dag geen optie maar noodzaak werd, bleek het Summa College goed voorbereid op het onverwachte. “Wij zijn in 2018 met i-coaches gestart om een andere digitale leeromgeving te testen”, vertelt Bart Janssen, die als lid van de directie ict in zijn portefeuille heeft. “We hebben een club opgericht met veel input vanuit het onderwijs. Een hechte club met frequent contact, die dat heel goed heeft opgepakt.” Dat bleek toen zich in april 2019 een eerste crisisje voordeed. “We moesten van Fronter overstappen op Itslearning en dat ging zonder noemenswaardige problemen.”

  Vuurproef

  Maar de echte vuurproef kwam op 15 maart. Rik Santegoets, i-coach en ict-docent, weet het nog goed. “Zondagavond om zes uur kwam het bericht dat de scholen dicht moesten en een uur later belde de directeur: of ik de volgende morgen in het MT wilde vertellen wat we wel en nog niet konden. Tot dan was de i-coach voor de meesten nog ver van hun bed, maar dat werd ineens anders. Het MT vroeg wat ik nodig had om binnen 24 uur onderwijs online aan te bieden. Nou, eerst en vooral per team een aanspreekpunt, want ik kon niet de vragen van alle docenten en studenten beantwoorden. Het is ons gelukt en sindsdien hebben de digitale vaardigheden van onze docenten een enorme vlucht genomen.”

  Lees hier het volledige interview.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS