Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
18 June 2020
Artikel delen

Stan Put: ‘Niet terug naar ‘normaal’!’

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op dit moment wordt onderzocht of het thuisonderwijs heeft geleid tot leerachterstanden. Vooralsnog lijkt het erop dat het meevalt (de leerlingen in bijzondere situaties in ieder geval buiten beschouwing genomen). Wel ontbreken er twee weken na de heropening nog leerlingen fysiek op de scholen. Dit zijn wederom leerlingen uit moeilijke thuissituaties waar aandacht voor en duidelijk zicht op ontbreekt.

  Door: Stan Put | put2gether.

  Als de coronacrisis en het thuisonderwijs ons een dienst hebben bewezen, dan is het wel dat we heilige huisjes niet altijd overeind hoeven te houden. Als we willen, kunnen we het onderwijs écht opnieuw inrichten: met de kennis die we al hadden en de kennis die we de afgelopen maanden hebben opgedaan. Het onderwijs vanuit een geheel nieuw perspectief benaderen creëert ruimte voor noodzakelijke veranderingen. Want laten we eerlijk zijn: we waren het toch allemaal beu om te toetsen op de schaal zoals we het deden? Om ons te laten leiden door formulieren en procedures in plaats van door ons gezonde verstand?

  Tijdens de coronacrisis hoor ik onze minister-president benadrukken dat het gebruik van ons ‘gezonde verstand’ in deze crisis het meest oplevert. Uiteraard nemen we daarbij ook onderzoek mee. Die balans moet er altijd zijn: voor, tijdens en na de crisis.

  Bekijk hier het volledige artikel.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS