Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 March 2019
Artikel delen

The Gravity Challenge: Lesmethode om de kennis over natuurkunde te toetsen met een iPad

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  The Gravity Challenge is een nationale klassencompetitie voor natuurkunde leerlingen in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze competitie leren de leerlingen alles over zwaartekracht en de mogelijkheden van de iPad. Het draait hierbij om samenwerken, digitale vaardigheden en creativiteit. Het project is een initiatief van Apple en Centralpoint.

  Als Apple Solution Expert (ASE) voor het onderwijs ziet Centralpoint dagelijks dat de digitale vaardigheden bij zowel leraar als leerling niet optimaal zijn. Daarom heeft de organisatie het ‘Digitaliseren kun je Leren’-concept ontwikkeld, dit concept speelt in op het toepassen van digitale leermiddelen in het onderwijs. The Gravity Challenge is hier onderdeel van.

  The Gravity Challenge

  Gedurende The Gravity Challenge krijgen leraren de kans om natuurkundelessen te verrijken met diverse digitale mogelijkheden. Leerlingen leren om samen te werken en met behulp van diverse apps onderzoek te doen naar het thema zwaartekracht.

  Digitaal werkstuk

  Tijdens The Gravity Challenge gaan leerlingen aan de slag met een digitaal werkstuk over zwaartekracht, in de vorm van een clip of iMovie video. Alle deelnemende klassen ontvangen een gravitykit met experimenten ter inspiratie. Uit alle scholen worden drie finalisten gekozen en zij gaan met de klas op bezoek bij de Apple Store in Amsterdam, daar kunnen zij al hun vragen stellen krijgen ze een workshop ‘iedereen is creatief’. Aan het eind van de trip wordt de winnaar bekend gemaakt en gaat deze klas zelf zwaartekracht ervaren.

  Digitaliseren kun je leren

  ISG Arcus is vanaf de start betrokken bij ‘Digitaliseren kun je leren’ en neemt ook deel aan The Gravity Challenge: “Door deel te nemen aan The Gravity Challenge gaan onze leraren op een andere manier lesgeven, we zijn ervan overtuigd dat deze competitie bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de digitale vaardigheden van de docenten en leerlingen. Na geschiedenis richt het nieuwe project van Centralpoint zich op Natuurkunde, gezien onze ervaringen tijdens het eerste project, hebben we direct onze deelname bevestigd”, aldus Kees Hoogvorst – Rector ISG Arcus.

  Aanmelden

  Scholen en klassen kunnen zich nog steeds aanmelden via de website van The Gravity Challenge: www.gravitychallenge.nl.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS