Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
28 April 2020
Artikel delen

Uiterst redmiddel mbo-scholen: geen examens voor keuzedelen en rekenen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Onderwijsteams en examencommissies in het mbo krijgen de ruimte, als uiterst redmiddel, om de examens voor keuzedelen en rekenen, geen doorgang te laten vinden. En om met een alternatieve examinering te komen voor mbo-studenten die zich in de eindfase van hun opleiding bevinden. Dit staat vast in het document ‘Handreiking Verantwoord Diplomabesluit’ dat is opgesteld door het ministerie van Onderwijs.

  Maatwerk

  Vanwege de Coronacrisis kunnen niet alle geplande examens volgens de gebruikelijke procedure of volgens het examenplan plaatsvinden. Het document biedt handvatten om tot deze besluiten te komen voor mbo-studenten van wie het team verwacht dat zij vóór 31 december 2020 kunnen diplomeren. Het ministerie van Onderwijs probeert met dit document mbo-scholen de ruimte te geven maatwerk te verlenen. Hiermee blijft de verantwoordelijkheid bij de onderwijsteams en examencommissies.

  In de handreiking staat uitvoerig beschreven welke stappen onderwijsteams moeten zetten, wanneer examens niet afgenomen kunnen worden als gepland. In alle gevallen geldt: het onderwijsteam onderbouwt tijdig de gewijzigde aanpak rondom examinering ten werkt daarbij nauw samen met de examencommissie.  Hierin volgt per diploma-eis en examenvorm een verbijzondering in de uitwerking van deze stappen.

  Bekijk hier het volledige artikel.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS