Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
11 May 2020
Artikel delen

Videocamera – handig, leuk en leerzaam!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Ook na de Corona-periode is de videocamera onmisbaar in de klas. De scholen gaan helaas nog niet op de vertrouwde manier open. Dagelijks mag maar de helft van alle leerlingen aanwezig zijn. Dat vraagt om creatieve en innovatieve oplossingen. De videocamera is zo’n handige oplossing die op dit moment uitstekend in te zetten is voor onderwijs op afstand. Dankzij een video-stream-set kun je op afstand de leerlingen prima instructies geven en begeleiden. Zeker als je daarbij ook het scherm van je digibord/touchscreen deelt.

  Ook van meerwaarde na de Corona-periode

  Is een handige video-stream-set ook na de Corona-periode goed in te zetten?  Zeker, denk maar aan het maken van instructiefilmpjes of presentaties. Of het nu gaat om de uitleg van een rekenprobleem, spellingsuitleg of een vouwinstructie, de videocamera is er bij uitstek geschikt voor. Om de juiste didactische keuzes te maken bij de inzet van instructiefilmpjes, adviseren wij je om hiervoor de bijpassende training te volgen.

  Video Interactie Begeleiding

  Daarnaast is de camera ook uitstekend in te zetten bij Video Interactie Begeleiding. Dé manier om als leerkracht op je eigen handelen te reflecteren. Door middel van de videobeelden kijk je terug op je eigen didactisch en pedagogisch handelen als je voor de groep staat. Ook kunnen onze onderwijsadviseurs samen met de leerkracht de onderwijsleersituatie analyseren. We bekijken op welke manier zijn of haar handelen invloed kan uitoefenen op het functioneren van een leerling.

  Bekijk hier het volledige artikel.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS