Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
19 November 2018
Artikel delen

Winnaars start-upcompetitie Accenture Innovation Awards 2018 bekend!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De winnaars van de Accenture Innovation Awards 2018 zijn bekendgemaakt. De awards van de jaarlijkse innovatiewedstrijd voor start-ups zijn dit jaar uitgereikt in acht categorieën: gezondheid, security, mobiliteit, voeding, klimaat, onderwijs, financiën en leven & werken. Per categorie waren vijf start-upfinalisten genomineerd.

  Met de Accenture Innovation Awards biedt Accenture beginnende ondernemers die zich richten op de Nederlandse markt, een podium voor hun innovatieve producten en oplossingen, en een netwerk om deze verder uit te rollen.

  De finalisten kregen op vrijdag 2 november 2018 de kans hun concept te presenteren aan een jury, investeerders en accelerators. Op basis hiervan zijn de acht winnaars bekendgemaakt. In alle acht categorieën ontvangt de winnaar naast de award advies, workshops en mediawaarde van de verschillende partners van het evenement.

   

  “Met de Accenture Innovation Awards ondersteunen we innovatieve ondernemers om hun oplossingen verder uit te rollen en koppelen we hen aan bedrijven, investeerders en accelerators”, zegt Kirsten Spahr van der Hoek, Innovation Lead van Accenture Nederland. “De Accenture Innovation Awards zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van de laatste digitale innovaties, maar ook om nieuwe mogelijkheden en kansen te ontdekken die met de juiste impuls onze economie aanjagen.”

   

  Dit zijn de winnaars in alle categorieën, die tijdens de Accenture Innovation Awards op 2 november 2018 bekend zijn gemaakt:

  • Voeding: SPONSH. Een temperatuurgevoelig, slim textiel, dat bij lage temperaturen hydrofiel wordt en grote hoeveelheden water uit lucht opneemt, zonder energie te verbruiken; als de luchttemperatuur stijgt geeft SPONSH het verzamelde water weer af.
  • Onderwijs: Incision Academy. Een platform waar chirurgen kennis en vaardigheden kunnen delen en verbeteren met behulp van video en AR/VR.
  • Mobiliteit: D-rail. Een systeem met sensoren om spoorwegen te analyseren om ongelukken en opstoppingen in het spoorverkeer te voorkomen.
  • Klimaat: RAW Paints. Deze organisatie heeft poederformules ontwikkeld voor diverse applicaties, die met toevoeging van water veranderen in hoge kwaliteit verf.
  • Security: QuantiCor. Cybersecurity-oplossingen voor het IoT voor middelgrote en grote ondernemingen, tegen onder andere krachtige kwantumcomputeraanvallen.
  • Financiën: Safened. Een digitale oplossing die organisaties in staat stelt om klanten snel te identificeren om fraude te voorkomen.
  • Leven & Werken: Expivi. Een 3D-productconfigurator om producten in de webwinkel in 360 graden te laten zien en zo een nieuwe winkelervaring te bieden.
  • Gezondheid: BI/OND: the versatile organ-on-chip. Deze organisatie tracht miniaturen van organen te creëren – zogenaamde organen-op-chips – om ziekteverloop te kunnen onderzoeken en aan een oplossing tot genezing te werken.

   

  Winnaar Junior Innovation Challenge

  Tijdens de Accenture Innovation Awards 2018 vond ook de finale van de Junior Innovation Challenge plaats. Bij deze innovatiewedstrijd worden jongeren tussen de 10 en 16 jaar uitgedaagd een oplossing te bedenken voor een alledaags probleem. Tien teams streden om de finaleplaats. HPE (Human Pressing Energy) – Amersfoortse Berg – kwam dit jaar als winnaar uit de bus, een technologie verwerkt in platen die reageren op de beweging van mensen en verkeer, waardoor energie wordt opgewekt. Deze platen kunnen onder de grond geïnstalleerd worden op plaatsen waar veel mensen en verkeer voorkomen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS