Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 January 2019
Artikel delen

YouTube Kids binnenkort beschikbaar

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Google brengt begin 2019 YouTube Kids naar Nederland. De speciale app voor smartphones en tablets is binnenkort ook in ons land beschikbaar, bevestigde Google-woordvoerder Rachid Finge op Twitter.

  de YouTube Kids-app bestaat al sinds 2015, oorspronkelijk uitgebracht in de VS. De app heeft meerdere opties om kinderen te beschermen. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld maximale kijkduur instellen, video’s en kanalen blokkeren en de zoekfunctie uitschakelen.

  Helaas is er ook negatief nieuws omtrent de app geweest. In de Verenigde Staten waren er problemen met de advertenties die de Amerikaanse richtlijnen voor kinderen overtraden.

  Een jaar geleden vertelde YouTube dat ze meer zouden doen aan misleidende en aanstootgevende kindervideo’s. In de eerste seconden lijken deze filmpjes onschuldig, maar al snel zijn er tekenfilmfiguren te zien die pijnlijke ervaringen ondergingen.

  “Er was inderdaad wat controverse rondom YouTube Kids, maar reken er maar op dat we daarvan geleerd hebben voor de uitrol in Nederland”, zegt Finge. De Google-woordvoerder vertelde over een nieuwe functie die aan de app wordt toegevoegd, waarmee kinderen alleen door ouders goedgekeurde video’s kunnen bekijken. Zo proberen ze één van de problemen die ze tegenkwamen in de VS te omzeilen.

  In Nederland gaat een YouTube-team bepalen welke videokanalen in de app beschikbaar worden. Een algoritme voert vervolgens een extra controle uit op de inhoud van de video’s.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS