Tip hier de redactie
Innovation Partners
Bekijk overzicht
17 January, 2023
Artikel delen

CANISIUS WILHELMINA ZIEKENHUIS (CWZ)

CWZ is één van de 27 topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. Ons ziekenhuis telt 28 medische specialismen en een spoedeisende hulp en IC. Zo’n 4.000 medewerkers en vele vrijwilligers leveren dagelijks persoonlijke zorg aan de patiënten.

Want het aantal patiënten groeit en onze leefstijl leidt tot gezondheidsproblemen. De zorgkosten stijgen en goede collega’s zijn steeds moeilijker te vinden. Deze vraagstukken vragen om anders denken en doen, om duurzame oplossingen. De zorg en het ziekenhuis van de toekomst gaan er heel anders uitzien dan nu.

Een van onze ambities is dan ook het bieden van waardevolle en zinnige zorg. Digitale zorg gaat daarbij helpen. CWZ wil mensen de juiste zorg op de juiste plek geven. Waar en wanneer de patiënt wil. Thuis, onderweg en bij CWZ. Zorg overal, persoonlijk en dichtbij.

COVID heeft ons geleerd dat zorg op afstand – via de telefoon, beeldbellen of apps – toch dichtbij kan zijn. De begeleiding is zelfs intensiever, waardoor patiënten en zorgverleners er bij problemen sneller bij zijn en er minder vaak een situatie van acute zorg ontstaat. Ook is het fijn dat patiënten niet altijd meer naar het ziekenhuis hoeven reizen en dat hun naasten meer betrokken zijn bij de behandeling.

CWZ is een van de koplopers op het gebied van telemonitoring.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS