Tip hier de redactie
Innovation Partners
Bekijk overzicht
17 January, 2023
Artikel delen

HAN UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Ons lectoraat ontwikkelt en test technologie voor gebruik door cliënten en zorgverleners in de praktijk. Daarbij kijken we ook naar de implementatie van technologie. Het succes van de technologie is namelijk afhankelijk van acceptatie van zorgverleners en inrichting van de werkomgeving.

De samenleving vergrijst. Daardoor neemt het aantal mensen met één of meer chronische aandoeningen de komende jaren sterk toe. Zelf de regie houden wordt steeds belangrijker.

Ons praktijkgericht onderzoek richt zich op de inzet van technologische interventies en innovaties in de zorg. We richten ons daarbij met name op chronisch zieken, ouderen en mensen met beperkingen.  Zo onderzoeken wij o.a. hoe verpleegkundigen en paramedici technologie kunnen inzetten. Om ouderen en chronische zieken te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren. En bij het zelf managen van hun ziekten en beperkingen. De domeinen van het concept Positieve Gezondheid zijn daarbij voor ons richtinggevend.

Middels het ICT&health platform delen we kennis, onderzoeken en inzichten met alle lijnen van de zorg om zo bij te dragen aan een toekomstbestendige gezondheidszorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS