Tip hier de redactie
Wie levert wat
Bekijk overzicht

De wereld wordt met de dag digitaler. Het valt soms niet mee daar een goede weg in te vinden, het is soms net een jungle! Mediajungle helpt scholen, leerkrachten en leerlingen op weg met mediawijsheid. Met onze interactieve serious games en tools leren leerlingen spelenderwijs meer over de kansen en risico’s van de digitale wereld.

De Mediajungle staat voor begrijpelijke informatie en educatie over media en mediawijsheid. Met toegankelijke tools, zoals het bordspel met app, de kletskaarten en de Super Fake Safari, vergroot Mediajungle mediawijsheid op een speelse en leuke manier. Het faciliteren van het gesprek over mediagebruik en gedrag staat centraal in de verschillende tools en levert zo een belangrijke bijdrage in het verkleinen van risico’s en het vergroten van kansen. Een online platform voor digitale zelfredzaamheid is in ontwikkeling en komt eind 2023 beschikbaar.

Meer informatie

Met name op het gebied van informatievaardigheden en mediawijsheid weten wij zeker dat je met de Mediajungle flinke stappen kunt zetten richting digitaal geletterde leerlingen. Voor scholen hebben wij verschillende pakketten ontwikkeld.

Bij de Mediajungle tools en diensten gaat het voornamelijk om zelf doen, samen leren en fun!

De Mediajungle pakketten zijn geschikt voor zowel bovenbouw PO als onderbouw VO. Gezien het begrijpelijke karakter van onze tools is Mediajungle ook uitermate geschikt voor het praktijk- en speciaal onderwijs.

Artikel delen

Mediajungle

BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS