Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 October 2008
Artikel delen

134 Dalton scholieren doen mee met de Ziggo Awards

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Met 43 teams en 134 scholieren is het Dalton Voorburg dé koploper van de landelijke en educatieve filmscriptwedstrijd, de Ziggo High School Movie Awards. Alle middelbare scholen kunnen kosteloos meedoen. In totaal hebben 120 teams, verspreid over 42 middelbare scholen, zich opgegeven. Het enthousiasme, onder docenten en scholieren, is overweldigend.

  De aftrap van de Ziggo High School Movie Awards vond 3 weken geleden plaats. Gezien de grote belangstelling onder docenten en scholieren is de inschrijfduur verlengd naar 10 oktober 2008. Scholen krijgen hierdoor meer tijd om het speciaal ontwikkelde lespakket, dat in samenwerking met kennispartner Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Scriptdesk is opgesteld, mee te nemen in het lesprogramma of toe te passen tijdens projectweken.

  Het lespakket is ideaal voor CKV, drama en Nederlands.
  In een interactieve lesomgeving leren leerlingen de fijne kneepjes van het scriptschrijven, beeldend schrijven, een verhaal structureren, concept denken, in een team werken, plannen en organiseren.  Voor scholieren een unieke uitdaging om in teamverband hun creatieve talenten te laten zien. De films worden uitgezonden via ZiZone.tv en de site www.ziggohighschoolmovieawards.nl

  Op 13 december 2008 wordt, gezien het succes van vorig jaar, opnieuw een deelnemersdag georganiseerd bij bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Scholieren kunnen kosteloos praktijkworkshops volgen van BN-ers uit de vakwereld en zelfs hun eigen promotiefilm produceren.

  Over de Ziggo High School Movie Awards

  Ziggo heeft deze wedstrijd in het leven geroepen om scholieren de kans te geven hun filmideeën op professionele wijze te verfilmen. De Ziggo High School Movie Awards speelt in op de beeldcultuur waar jongeren, getuige de vele amateurfilms op YouTube en MyVideo’s, een grote belangstelling voor hebben. Deelnemers maken kans op de verfilming van hun eigen script. Daarnaast kunnen ze één van de vijf felbegeerde awards winnen die tijdens de gala-avond, op 23 april 2009, worden uitgereikt door prominenten uit de filmvakwereld. Initiatiefnemer Ziggo met als kennispartner het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid willen met dit maatschappelijke initiatief middelbare scholieren inspireren voor het filmvak.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS