Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 October 2014
Artikel delen

2.000 Nijmeegse basisschoolkinderen geven de zon door

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Nijmeegse basisschoolkinderen zijn zo opgewekt over duurzaamheid dat ze een maand lang speuren naar de kansen van een duurzame toekomst. Stichting Sint Josephscholen geeft het goede voorbeeld door 1.200 zonnepanelen op hun schooldaken te plaatsen. Duurzaamheid gaat verder dan techniek of energie. Daarom realiseert Slim opgewekt niet alleen de verduurzaming van schoolgebouwen, maar zet vooral in op bewustwording over duurzaamheid. Dit begint met het monitoringscherm in de school waar op kindvriendelijke manier de hoeveelheid opgewekte en verbruikte stroom te zien is.

  De Zonne-estafette

  De leerlingen willen dat iedereen het weet: Zij zijn opgewekt over duurzaamheid! Er is heel veel mogelijk, we moeten nu wat gaan doen. Om te zorgen dat de rest van Nijmegen net zo opgewekt is over duurzaamheid als zij zelf, krijgt de hele stad de Zon te zien! De leerlingen geven van school tot school letterlijk de Zon door. Op de dag van de duurzaamheid klinkt het startschot voor de zonnige estafette. Om te beginnen gaat de zon dwars door het NEC stadion, onder begeleiding van mascotte Bikkel. Om dit mee te vieren nodigen de leerlingen pers en geïnteresseerde uit op 10 oktober om 09:30 uur bij het Goffertstadion, of elders langs de route. 

  #benjijopgewekt?

  Wil je weten waar de Zon allemaal langs komt? Op www.benjijopgewekt.nl vind je de route van school tot school en staat meer informatie over de speurtocht naar duurzaamheid. Of doe mee op social media via #benjijopgewekt.

  Op 10 oktober gaat de Zon van De Kleine Wereld, via Sint Nicolaasschool en De Hazesprong naar De Akker en eindigt bij De Wieken.

  De leerlingen gaan in de komende maand aan de slag met een duurzame bewustwordingscampagne over zonne-energie, energiebesparing en recycling.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS