Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
27 February 2015
Artikel delen

3 maart: thema-avond over cyberpesten op NPO 3

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Voor de derde keer slaan BNN en KRO de handen ineen om het probleem van pesten aan de kaak te stellen. In Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully praten Arie Boomsma en Jan Versteegh met jongeren die gepest worden via het internet. Cyberpesten gaat verder daar waar gewoon pesten ophoudt. Dat is ook te zien in de korte film ‘The Cyberbully’ die voorafgaand aan het studiogesprek wordt uitgezonden. In deze thriller gebasseerd op ware gebeurtenissen krijgt de tiener Casey Jacobs te maken met een cyberstalker.

  Cyberpesten wordt een steeds groter probleem. Uit onderzoek van BNN en KRO van vorig jaar blijkt dat pesten via internet steeds vaker voorkomt en dat de impact op het leven van gepeste scholieren vele malen groter is dan bij ‘gewoon’ pesten. Opmerkingen en foto's verspreiden zich online razendsnel, zijn voor iedereen zichtbaar en gaan nooit meer weg. In Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully vertellen scholieren die gepest worden via internet hun indrukwekkende verhalen aan Arie Boomsma en Jan Versteegh.

  Ook bekende Nederlanders worden niet ontzien op internet en social media. In de uitzending komt het fenomeen ‘haattweets’ aan bod. Verschillende bekende Nederlands lezen deze nare twitterberichten die ze hebben gekregen voor.

  The Cyberbully

  In het hart van de uitzending wordt de thriller The Cyberbully uitgezonden. Maisie Williams (bekend van haar rol in Game of Thrones) speelt Casey Jacobs, een tienermeisje dat aan het worstelen is met een anonieme cyberstalker.  Casey maakt kennis met de duistere kanten van het internet : trollen, privé-foto’s die online worden gezet, mensen die zich uitgeven voor andere mensen en computerhackers.

  Korrelatie

  Na de uitzending, maar ook tijdens werkdagen, kunnen kijkers anoniem bellen of chatten met de professionele hulpverleners van Korrelatie. De hulpverleners luisteren, geven advies en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde organisaties en websites. Contact opnemen kan via 0900-1450 ( € 0,15 p/m) of www.korrelatie.nl”.

  Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully van BNN en KRO is dinsdag 3 maart om 20.25 uur te zien op NPO 3

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS