Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
12 October 2017
Artikel delen

31ste editie Cinekid

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Kinderen van 3 tot en met 14 jaar kunnen ook deze herfstvakantie op Cinekid weer genieten van de nieuwste films en televisieprogramma's. Het grootste film-, tv- en nieuwe mediafestival voor de jeugd ter wereld barst zaterdag los.

  De Buurtspion

  De openingsfilm is dit jaar de Deense animatiefilm De Buurtspion. "Ik ben trots dat we de 31e editie van ons festival openen met de Nederlandse première van een animatiefilm die nog geen jaar geleden als project bij ons gepitcht werd. De buurtspion is een vrolijke film noir met een prikkelende tekenstijl!'', zegt de eerder dit jaar aangetreden festivaldirecteur Floor van Spaendonck hierover. Film noir en griezelen zijn thema's die dit jaar sterk naar voren komen.

  Digitale speeltuin

  Naast de openingsfilm worden nog zo'n 150 nieuwe films en tv-shows getoond op Cinekid. Kinderen kunnen verder de nieuwste games, apps en installaties bekijken en in het 1200 vierkante meter grote MediaLab kunnen ze de nieuwste technologieën uitproberen. In 'de grootste digitale speeltuin van de wereld' kunnen jongeren onder meer in de virtual reality-game Bitmap Banshees al fietsend zombies ontwijken.

  Niet alleen in Amsterdam

  Het festival vindt van 21 tot en met 27 oktober plaats in Amsterdam. De organisatie verwacht ruim 60.000 kinderen en hun ouders te mogen verwelkomen. Kinderen hoeven overigens niet helemaal naar de hoofdstad te reizen om Cinekid te kunnen meemaken. In 35 andere steden bieden theaters, bioscopen en bibliotheken van 14 tot en met 27 oktober een Cinekid on Tour-programma aan.

  Cinekid Awards

  Op de laatste dag van het filmfestival worden traditiegetrouw de Cinekid Awards uitgereikt. Dit zijn de belangrijkste prijzen op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor de jeugd. Onder de genomineerden is Kop op, de nieuwste film van Job, Joris en Marieke. Eerder dit jaar sleepte het animatietrio hiermee nog een grote Amerikaanse prijs binnen op het prestigieuze International Children's Film Festival van New York.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS