Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
11 July 2013
Artikel delen

3D-printers verplicht op middelbare scholen in Engeland

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Een nieuw leerplan verplicht alle Engelse middelbare scholen om 3d-printers in huis te hebben, voor lessen in design en technologie. Dat meldt de Guardian na de publicatie van de definitieve versie van het nieuwe curriculum voor alle Engelse scholen.

  Ook programmeren wordt een standaardonderdeel van het curriculum. Op de basisschool moeten kinderen al computerprogramma’s kunnen schrijven, ontwerpen en testen. Ook krijgen kinderen al op vijfjarige leeftijd les over veiligheid op internet.Op de middelbare school staat ‘een reeks programmeertalen’ op het programma, evenals interacties tussen hardware en software. Kinderen die een baan willen zoeken in de ICT krijgen de mogelijkheid om zich hier nog verder in te verdiepen. 

  In het voortgezet onderwijs zouden kinderen tijdens de techniekles bovendien in aanraking moeten komen met 3d-printers, lasersnijmachines en robots. Kinderen zouden ook leren hoe ze microprocessors in zelf ontworpen producten kunnen integreren. 

  ‘Onrealistisch’
  Het nieuwe curriculum moet in september 2014 ingaan. Die planning noemt de lerarenvakbond ATL tegenover deBBC ‘compleet onrealistisch’.

  De bond spreekt van “een fundamenteel gebrek aan begrip voor hoe veel planning nodig is om een totaal nieuw curriculum en nieuwe examens voor kinderen in alle leeftijdsgroepen te introduceren”. De Nationale Lerarenvakbond zegt dat het curriculum “is geschreven door overheidsadviseurs en functionarissen, niet leraren”.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS