Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
2 October 2009
Artikel delen

4 op de 5 ouders willen typeles op school

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Een peiling van Maurice de Hond voor online typecursus TICKEN.NL legt de vinger op de zere plek. Slechts 6% van de scholen in het basisonderwijs hebben blindtypen in het lessenpakket, terwijl bijna 4 op de 5 ouders dat wel wenselijk vinden. Een grote meerderheid (72%) van de Nederlanders vindt dat typevaardigheid  een basisvak op school moet zijn. Binnen de groep tussen de 30 en 50 jaar, de groep waarvan de helft jongere kinderen heeft, zijn zelfs bijna 4 op de 5 personen (77%) die mening toegedaan.

  Op dit moment is typen met 10 vingers echter nog steeds geen onderdeel van het curriculum op de Nederlandse basisscholen. Slechts 6% van de basisscholen  heeft een voorziening getroffen voor typeles op school. De politiek zou zich moeten inspannen. 61% van stemgerechtigd Nederland vindt dat de politiek stappen moet ondernemen om typelessen in het lessenpakket op te nemen, net als leren schrijven.

  Typetijdperk
  Martin Beijer van TICKEN.NL: ‘Het lijkt alsof het aan het ministerie van Onderwijs en de beleidmakers nog niet door hebben dat we in het digitale ‘typetijdwerk’ leven. Iedereen zal in de rest van zijn leven naar schatting minder dan 1% schrijven en dus meer dan 99% van al zijn teksten typen. Het is dus niet de vraag of je moet leren blindtypen, maar wanneer. Kinderen en veel volwassenen brengen steeds meer tijd door achter het toetsenbord. Nu al werkt 46% van onze beroepsbevolking achter een toetsenbord. Nederland staat daarmee op nummer 1 in Europa. Blindtypen zorgt voor meer efficiëntie en een gezondere werkhouding achter de pc.’
   
  Over TICKEN.NL
  Martin Beijer (1960), gaf zijn carrière bij Shell op en verkocht zijn huis om te doen waar hij in gelooft: Nederland leren blindtypen middels TICKEN.NL. TICKEN.NL werkt geheel multimediaal, via internet, met videoclips voor instructies en online oefeningen, die werken als een typegame. Als afsluiter voor elk van de 30 lessen kunnen uitdagende typegames gespeeld worden. De typecursus is zowel voor kinderen als volwassenen geschikt. Ouders van kinderen ontvangen na elke les per e-mail een ‘dashboard’ met de resultaten. Zo blijven zij betrokken bij de voortgang van de typecursus. 
   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS