Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
6 July 2012
Artikel delen

65.000 gesproken boeken te bestellen via de openbare bibliotheek

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

   Vanaf nu is het voor mensen met een leesbeperking mogelijk om gesproken boeken via de openbare bibliotheek te bestellen. De openbare bibliotheken van Amsterdam, Deventer en Groningen starten met deze pilot via de website gesprokenboek.bibliotheek.nl. Als de service bij de drie openbare bibliotheken goed wordt ontvangen zal deze in 2013 landelijk worden aangeboden.


   


  Leden met een leesbeperking van deze bibliotheken kunnen gratis van deze service gebruikmaken via een link op de bibliotheekwebsites. Ze krijgen daarmee online toegang tot een collectie van 65.000 gesproken boeken die op CD-rom thuisgestuurd kunnen worden. Van deze 65.000 titels zijn er ruim 40.000 tevens via streaming beschikbaar waardoor de klanten de boeken direct online kunnen beluisteren. 
   


      Het online aanvragen van gesproken boeken via de openbare bibliotheek is een initiatief van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB). De dienst is gerealiseerd door het Loket aangepast-lezen en Dedicon.


   


  Inmiddels maken 30.000 mensen gebruik van het Loket aangepast-lezen. Deze nieuwe dienst moet de toegang tot de collectie gesproken boeken voor mensen die slechter zien, dyslectisch zijn of een andere leesbeperking hebben, gemakkelijker maken.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS