Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
13 July 2017
Artikel delen

Aan de slag met Virtual Reality? Oculus Rift tijdelijk flink afgeprijsd!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Wil je zelf of in de klas alle mogelijkheden van Virtual Reality ontdekken? De Oculus Rift is de komende weken tegen een gereduceerde prijs te koop. Voor 449 euro is een bundel verkrijgbaar met daarin zowel de VR-bril als de touch-controller, en twee sensoren.

  Op de website van Oculus kostte een Rift-headset en bijbehorende Touch-controllers voorheen 708 euro, maar deze is nu tijdelijk verkrijgbaar voor maar 449 euro. Overigens was de Rift in Nederlandse winkels sowieso al goedkoper te vinden, veel webshops hanteren een prijs van rond de 599 euro.

  In het pakket zit ook nog een afstandsbediening, een Xbox One-controller, en een voucher waarmee zeven virtual reality-games gratis te downloaden zijn. De prijsdaling duurt zes weken, daarna wordt de headset weer even duur als voorheen. Verzendkosten zijn er niet.

  Concurrenten

  De komende periode is de Oculus Rift hiermee niet veel duurder dan een PlayStation VR, en een flink stuk goedkoper dan de HTC Vive (899 euro). Daarbij moet wel aangemerkt worden dat de Rift in deze vorm geen 'room scale'-vr aankan. Daarvoor is een extra sensor nodig van 69 euro.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS