Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
4 December 2008
Artikel delen

Aanbod digitaal lesmateriaal overtreft vraag vanuit scholen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Voor alle schoolvakken is digitaal lesmateriaal beschikbaar. Dit blijkt uit een inventarisatie van educatieve uitgeverijen. De inventarisatie is op verzoek van de Tweede Kamer uitgevoerd. Inmiddels zijn er meer dan 700.000 webpagina’s met digitaal materiaal beschikbaar: lesmateriaal met video’s, animaties en geluid.

  Dat maakt het mogelijk om in een combinatie van boek en digitaal (crossmediaal) te werken. Stephan de Valk, woordvoerder van de Groep Educatieve Uitgeverijen (GEU): “Voorwaarde voor het werken met digitaal materiaal is wel dat de leeromgeving hiervoor geschikt moet zijn. Daar wringt nogal eens de schoen.”

  Minister Plasterk kondigde vandaag de start van Wikiwijs aan. Binnen dat project moeten leraren zelf lesmateriaal gaan ontwikkelen. Woordvoerder Stephan de Valk: “Deze inventarisatie is eigenlijk een cadeautje voor minister Plasterk, want de inventarisatie geeft aan dat veel digitaal materiaal reeds ontwikkeld is. Scholen kunnen bij wijze van spreken vandaag al overgaan op digitaal lesmateriaal. Naar verwachting zal binnen vier jaar voor het gehele curriculum digitaal lesmateriaal beschikbaar zijn. De minister kan zijn geld beter investeren in ondersteuning van docenten bij het gebruik van digitaal leermiddelen.”

  Digitale leermiddelen bieden zowel docenten als leerlingen voordelen. Docenten kunnen het materiaal zelf arrangeren en aanvullen met eigen lesstof. Voordeel voor leerlingen is bijvoorbeeld de mogelijkheid van directe feedback, wat leerlingen motiveert.

  Een kenniseconomie vraagt om hoogwaardig onderwijs, en hoogwaardig onderwijs vraagt om hoogwaardige leermiddelen. Daarom investeren uitgeverijen op grote schaal in innovatieve leermiddelen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS