Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 January 2016
Artikel delen

ADV: Ambrasoft Typen – met Julian Ras

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Donderdag 3 december verscheen Ambrasoft Typen – met Julian Ras, een typecursus voor kinderen vanaf 9 jaar. De typecursus heeft een vernieuwend concept; de gebruikers worden voorbereid op de middelbare school: niet alleen door het opdoen van typevaardigheid, maar ook door kennismaking met belangrijke onderwerpen voor kinderen die de stap naar het voortgezet onderwijs maken, zoals huiswerk, verschillende lokalen en social media. Al deze onderwerpen worden behandeld in de type-oefeningen. Bovendien worden zij begeleid en gemotiveerd door Julian Ras. Hij geeft gedurende de cursus in vlogs (videoblogs) een kijkje in zijn bijzondere leven als scholier op de middelbare school én als jonge acteur uit onder andere Dummie de Mummie. De typeles bestaat uit type-oefeningen en een game. De typecursus is verkrijgbaar vanaf 3 december via www.ambrasoft.nl voor de reguliere prijs van € 149,00. Tijdens de introductieperiode wordt via verschillende kanalen een korting van € 50,- aangeboden en een combideal met 2-in-1 laptop en tablet Kurio Smart met een korting van € 70,-.

  Cursusmethode met unieke beleving

  Elk van de 18 modules in Typen – met Julian Ras start met een vlog en een instructiefilm van de 14-jarige Julian waarin hij nieuwe belevenissen uit zijn leven als scholier van de middelbare school en als jonge acteur deelt met de cursist. Hij neemt ze onder andere mee naar zijn school voor diverse challenges, naar trompetles bij hem thuis en naar een persdag van Dummie de Mummie. Ook geeft hij tips over huiswerk maken, houding en concentratie. Modules bestaan uit meerdere lessen. Om de 3 à 4 lessen is een game onderdeel van de les. In de game wordt de oefenstof nogmaals aangeboden. Aan het einde van de cursus kan door middel van een eindtoets het Ambrasoft typediploma worden behaald. Dit diploma geeft aan dat het kind de cursus heeft doorlopen met een positief resultaat voor iedere module en de eindtoets, met een minimale typesnelheid van 100 en een nauwkeurigheid van 99% (conform norm EDCL computervaardigheid certificering). Op basis van de geadviseerde oefentijd duurt de typecursus 20 weken, een kind heeft echter een jaar de tijd om de cursus af te ronden.

  Combideal met Kurio Smart

  Tijdens de introductieperiode lopen verschillende kortingsacties voor Typen – met Julian Ras. Bovendien wordt de nieuwe typecursus van 6 december 2015 tot en met 31 januari 2016 als speciale introductieactie aangeboden in combinatie met de Kurio Smart, een snelle 2-in-1 laptop en tablet voor kinderen vanaf 8 jaar, voor de pakketprijs van € 278,99. Een korting van € 70,00 in totaal. De Kurio Smart biedt o.a. 1 jaar lang een gratis Microsoft Office pakket en meer dan 40 voorgeïnstalleerde apps, waaronder populaire games, educatieve apps en video’s. Daarnaast heeft de Kurio Smart geïntegreerde oudercontrole.

  Waarom moeten kinderen leren typen?

  Kinderen kunnen op de middelbare school direct profijt hebben van het blind typen met 10 vingers. Door alle vingers te gebruiken, niet naar het scherm te hoeven kijken en foutloos te typen, zijn huiswerk, werkstukken en spreekbeurten sneller klaar. Door een goede houding voorkomen kinderen problemen zoals RSI. En doordat kinderen zich beter op de tekst kunnen concentreren, gaat de kwaliteit van het werk omhoog. Ambrasoft Typen vormt een uitstekende basis om de typevaardigheden in de toekomst, wanneer de kinderen vaker met de computer werken, verder te ontwikkelen.

  Over Noordhoff Uitgevers en Ambrasoft

  Noordhoff Uitgevers, bekend van onder meer De Grote Bosatlas, brengt al generaties lang kennis, wijsheid en inspiratie voor jong en oud. Noordhoff Uitgevers is een vooraanstaande Nederlandse educatieve uitgeverij, gespecialiseerd in leermiddelen en multimediale leeroplossingen voor het onderwijs (van basisschool tot universiteit), voor de lerende werknemer en voor thuis. Het bedrijf is gevestigd in Groningen en Houten en telt ca. 355 medewerkers. Noordhoff Uitgevers is onderdeel van een groep Europese educatieve uitgeverijen, infinitas learning. Sinds 2008 maakt Ambrasoft deel uit van Noordhoff Uitgevers. Het online methode-onafhankelijke oefenpakket Ambrasoft Rekenen & Taal School is al ruim 15 jaar een begrip in het primair onderwijs, voor kinderen, leerkrachten en ouders. Later zijn ook andere producten verschenen, waaronder Ambrasoft Rekenen & Taal Thuis. Ambrasoft ondersteunt kinderen, en hun ouders en leerkrachten, met producten in alle mogelijke vormen.

  Voor meer informatie zie: www.noordhoffuitgevers.nl en www.ambrasoft.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS