Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
31 March 2020
Artikel delen

Afstandsonderwijs: tips & tools van Instruct

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Met digitale lesmethoden kunnen jij en jouw leerlingen thuis aan de slag. Instruct wil je ondersteunen door je te helpen bij het lesgeven op afstand. Hierbij onze tips & tools voor het organiseren van lesgeven op afstand.

  Tips & tools van Instruct

  • Het lesmateriaal van Instruct is online beschikbaar, hiervoor hoeft geen extra software geïnstalleerd te worden.
  • Via het dashboard kun je berichten sturen naar je leerlingen en het huiswerk voor de volgende les(sen) doorgeven.
  • In het docenten dashboard van de verschillende methoden kun je de voortgang en resultaten van je leerlingen monitoren.

  Thuiswerksoftware

  Microsoft

  Via Microsoft Teams kun je in een online klaslokaal met je leerlingen en studenten samenwerken, leren, en communiceren. De software biedt ook de mogelijkheid om lesmateriaal online te publiceren en online interactieve lessen geven. Microsoft Teams is voor alle onderwijsorganisaties in Nederland nu tijdelijk gratis te gebruiken.

  Google

  Ook Google biedt mogelijkheden voor het werken op afstand. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Google Classroom om contact te houden met je leerlingen op afstand. Daarnaast heeft Google for Education verschillende mogelijkheden om afstandsonderwijs te vergemakkelijken.

  Leren werken met Microsoft Teams of Google Classroom? Instruct biedt jouw studenten en docenten nu tijdelijk kosteloos toegang tot deze modules. Studenten leren in deze module werken met teams, werken met bestanden in teams en overige mogelijkheden in Microsoft Teams.

  Klik hier voor het originele bericht van Instruct.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS