Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 May 2015
Artikel delen

Amazon Web Services leert scholen met de cloud te werken

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Amazon Web Services kondigde dinsdag de lancering aan van AWS Educate, een traject dat onderwijzers en studenten helpt bij het gebruiken van echte cloud-technologie in de klas, voor studenten die op het punt staan om de cloud-gerichte arbeidsmarkt te betreden. AWS Educate maakt het voor docenten eenvoudig om snel en makkelijk cloud-gerelateerde content te vinden, cloud-technologie in hun onderwijsprogramma op te nemen en studenten praktijkervaring te bieden met cloud-technologie – met AWS-credits, om de cloud betaalbaarder dan ooit te maken. AWS Educate is gratis toegankelijk voor onderwijsinstellingen, onderwijzers en studenten, na goedkeuring van de aanvraag door AWS. 

  Cloud-computing heeft de manier waarop bedrijven en organisaties werken en innoveren in snel tempo veranderd. Neem bijvoorbeeld de onderzoekers die de cloud gebruiken voor het bestuderen van genomen, de non-profitorganisaties die data analytics gebruiken om hun donoren beter te bereiken, de startups die ontwrichtende nieuwe applicaties bouwen, of de gevestigde bedrijven die nieuwe innovaties sneller op de markt brengen. Cloud computing is de standaardomgeving geworden voor het bouwen en implementeren van applicaties en is bovendien een belangrijke aanjager voor het transformeren van organisatorische innovatie en bedrijfsvoering. Daarom is er een groeiende vraag naar ontwikkelaars, informatietechnologieprofessionals en vooruitstrevende zakelijke leiders met bewezen kennis van cloud-computing. AWS Educate geeft docenten de training, de middelen en de technologieën om studenten te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn voor het ontwerpen, implementeren en bedienen van applicaties op de AWS Cloud.

  “Het AWS onderwijsprogramma brengt al jarenlang cloud-technologie binnen het bereik van onderwijzers en studenten, waardoor ze de mogelijkheid hebben om grootse ideeën werkelijkheid te laten worden. We hebben studenten gezien die zicht-ondersteunende computertechnologie ontwikkelden in samenwerking met de National Federation of the Blind, en aspirant-ondernemers die een web-startup binnen 60 uur van idee naar lancering brachten,” zegt Teresa Carlson, Vice President van Worldwide Public Sector bij AWS. “Op basis van de feedback en het succes van onze subsidiënten en de wereldwijde behoefte aan cloud-geschoolde werknemers, ontwikkelden we AWS Educate om nog meer studenten kennis te laten maken met cloud-technologie in de klas. We zijn er trots op dat we AWS Educate nu aan onderwijzers, studenten en onderwijsinstellingen over de hele wereld kunnen aanbieden.”

  Door deel te nemen aan het programma op http://www.awseducate.com, kunnen onderwijzers en studenten verschillende voordelen krijgen, zoals:

  AWS credits: Docenten en studenten kunnen zich aanmelden voor AWS credits, om in aanmerking te komen voor diensten als Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon Relational Database Service (Amazon RDS), Amazon CloudFront, Amazon DynamoDB, Amazon Elastic MapReduce (Amazon EMR), Amazon Redshift, en Amazon Glacier. Hoewel studenten en docenten van elke onderwijsinstelling deel kunnen nemen aan het programma, komen zij die verbonden zijn aan een deelnemende instelling in aanmerking voor extra AWS credits.
  Web-based training en zelfstudielabs: Toegang tot zelfstudielabs kan docenten en studenten praktijkervaring bieden met AWS-technologieën; daarbij krijgen docenten online toegang tot de AWS Essentials lessen voor een gedegen technisch overzicht van de AWS-producten en algemene oplossingen.
  Samenwerkingsforums: Docenten en studenten kunnen aanwezig zijn bij fysieke en virtuele evenementen, die bedoeld zijn om de AWS Educate community te helpen bij het integreren van cloud-technologie in de lessen; bovendien hebben docenten toegang tot een forum, waar ze deel kunnen nemen aan gesprekken met andere AWS-onderwijzers.
  AWS-middelen: Alle AWS Educate deelnemers hebben toegang tot een uitgebreide bibliotheek aan lesmateriaal dat ze in de klas kunnen gebruiken, met onder meer webinars over best practices, instructievideo’s over AWS-diensten en case studies van klanten.
  Content voor docenten: Docenten hebben toegang tot professionele lesmaterialen om ze te helpen bij het integreren van cloud-technologie in hun lessen. AWS Educate biedt momenteel meer dan 100 door docenten geplaatste lesmaterialen, van veel van de hoogst aangeschreven universiteiten voor computerwetenschappen ter wereld, waaronder Harvard University, Stanford University, en Cornell Tech. De documenten omvatten een breed scala aan volledige lesprogramma’s, syllabi, lezingen en huiswerkopdrachten, bijvoorbeeld: lezingen, video’s en opdrachten uit de Scalable and Cloud Computing les van professor Zack Ives van de University of Pennsylvania; de Introduction to Cloud Computing lessen van Eyal de Lara van de University of Toronto; en de Introduction to Data Management lessen van Magdalena Balazinska van de  University of Washington.

  Dr. Majd Sakr, professor computerwetenschappen op de Carnegie Mellon University, zegt: “Ik begon drie jaar geleden met het integreren van de AWS-diensten in mijn cloud-computing lessen. De cloud-middelen die AWS mij ter beschikking stelde, hebben ervoor gezorgd dat ik mijn studenten kan uitdagen om echte oplossingen te ontwikkelen voor problemen die ze tegen kunnen komen in hun carrière. Zo is er een project waarbij studenten 1,2 terabyte aan Twitter-data krijgen, waarna ze de competitie aangaan met andere studenten voor het bouwen van een ‘tweet query web service’ die voldoet aan de eisen op het gebied van juistheid, begroting en doorvoer. Tot nu toe hebben 770 studenten dit vak afgerond. Als instelling willen we ons gebruik van AWS-technologie in de klas de komende jaren uitbreiden met AWS Educate.”

  Professor Zack Ives van de University of Pennsylvania deelde het lesmateriaal en de opdrachten van twee volledige vakken (die hij samen met zijn collega, professor Andreas Haeberlen, ontwikkelde) met AWS Educate. Professor Ives: “Ik geloof erg in projecten die in de praktijk brengen wat de studenten in de klas leren en die tegelijkertijd de populaire diensten die ze iedere dag gebruiken demystificeren. We geven ze realistische projecten, zoals een volwaardig social network met aanbevelingen voor vrienden, of het bouwen van een web crawler en zoekmachine. AWS Educate verandert de reikwijdte van de middelen die we beschikbaar kunnen maken voor het project – zelfs in grote klassen kunnen ze nu ervaren wat er echt nodig is om Hadoop, toonaangevende cloud-winkels en clusters van virtuele machines echt te benutten. Deze ervaring is noodzakelijk voor het verkrijgen van de kunde en het vertrouwen dat ze nodig hebben om te slagen in hun latere carrière. Ik ben blij dat ik mijn lessen kan delen met de AWS docenten community en ik zie er naar uit om nieuwe kennis op te doen van collega-professoren in de computerwetenschap.”

  De Los Angeles High Impact Information Technology, Entertainment & Entrepreneurship, and Communications Hubs (LA HI-TECH) is een regionaal consortium van acht middelbare beroepsopleidingen die zichzelf tot doel hebben gesteld om een kundige en competitieve beroepsbevolking te bouwen en te onderhouden, die bijdraagt aan de economische groei van Informatie- en Communicatietechnologie (ICT). “Door het leveren van de content, de trainingsmiddelen en toegang tot AWS credits voor studenten, helpt AWS Educate ons bij het opzetten van duidelijke carrièrepaden in de IT voor bijna 2.000 universiteitsstudenten,” stelt dr. Patricia Ramos, decaan van Workforce and Economic Development op het Santa Monica College en West Regional Hub voorzitter van LA HI-TECH. "Ons regionale consortium van acht middelbare beroepsopleidingen in Los Angeles, heeft de toegang tot nieuwe technologie en kennisdeling tussen docenten hard nodig om de studenten te kunnen voorzien van de vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het slagen in een competitieve samenleving.”

  Kijk voor meer informatie of deelname aan AWS Educate op http://www.awseducate.com.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS