Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
16 May 2017
Artikel delen

Andr

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  André Kuipers trekt door het land met de Techniekpact Collegetour om leerlingen van de basisschool te motiveren voor wetenschap en technologie. Aanstaande vrijdag vindt een bijzondere Collegetour plaats in Amsterdam. Daar verwelkomt Kuipers namelijk de 10.000e leerling die meedoet aan de tour. Dat meldt Techniekpact.

  De 10.000e leerling ontvangt Kuipers op vrijdag 12 mei in NEMO in Amsterdam. Die leerling opent vervolgens de Collegetour samen met wethouder Simone Kukenheim van Amsterdam. Het museum is in samenwerking met de gemeente Amsterdam, de UvA en het Techniekpact verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement.

  De astronaut laat kinderen zien hoe leuk techniek en wetenschap is. Hij vertelt eerst zijn eigen ervaringen, waarna de kinderen zelf aan de slag kunnen met workshops. Daarmee  worden de leerlingen gemotiveerd om daar later meer mee te doen, vooral ook omdat de maatschappij snel verandert door allerlei technologische vernieuwingen. Kuipers is ambassadeur van het Nationaal Techniekpact 2020, dat onder meer als doel heeft om technologie en wetenschap structureel op scholen aan te bieden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS