Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
8 April 2013
Artikel delen

App maakt kinderen bewust van de waarde van geld

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Rabobank introduceert KidsGeldWijs, een app voor kinderen in de vorm van een eigen kluis. Kinderen tussen de 6 en 10 jaar kunnen hiermee spelenderwijs leren omgaan met geld. Ze kunnen zelf een spaardoel kiezen en houden in de app bij hoe veel ze daarvoor nog moeten verdienen. Door geld te sparen, uit te geven en de gevolgen daarvan te zien worden kinderen op een speelse manier bewust van de waarde van geld. Met de lancering van deze app bouwt Rabobank verder aan haar missie om kinderen zo jong mogelijk om te leren gaan met geld. De applicatie wordt gratis beschikbaar voor de iPad.


   Een eigen kluis
  KidsGeldWijs is te gebruiken als een kluis waarin je je spaargeld veilig bewaart. Kinderen kiezen een eigen spaardoel, bijvoorbeeld een nieuwe fiets, en vullen in hoeveel hun dat zal kosten. Door alle inkomsten, zoals zakgeld, geld voor klusjes of geld gekregen voor je verjaardag of rapport, bij te houden in de app, kunnen kinderen zien hoe dicht ze bij hun doel zijn. Ook ouders kunnen gebruikmaken van de app. Ze hebben inzage in de inkomsten en uitgaven van hun kind, kunnen klusjes aandragen en virtueel geld storten.


  Leuk en nuttig
  KidsGeldWijs biedt kinderen inzicht in hoeveel zij moeten verdienen om hun zelfgekozen spaardoel te behalen. De app is ontwikkeld om hen de waarde van geld te laten ontdekken en hen bekend te maken met financi

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS