Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 January 2012
Artikel delen

Apple-aankondiging voor onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Apple was de weg van educatie reeds ingeslagen en roept al langere tijd dat het onderwijs hoog in het vaandel staat. Het bedrijf heeft zo’n 20.000 apps voortgebracht die gebaseerd zijn op educatie. Daarnaast zijn er circa 1,5 miljoen iPads in het gebruik binnen de onderwijswereld.

  Steve Jobs sprak de droom uit dat het lesboek heruitgevonden moest worden. Met iBooks2 willen ze de weg inslaan om deze droom te verwezenlijken. De bibliotheek van iBooks2 bevat nieuwe titels voor educatie. Nadeel is wel dat de bestanden vrij groot zijn [800mb tot 2,77gb].

  Vooral met iBooks Author en iTunes U wil Apple de regie meer in de handen leggen van docenten en leerlingen. Met iBooks Author kunnen beelden, video’s en Word-bestanden in templates worden gesleept, waardoor docenten en leerlingen hun content in eigen beheer krijgen. Dit zou een positieve invloed kunnen hebben op differentiatie van onderwijs.

  iTunes U bood al diverse lezingen [lectures] en krijgt nu een eigen app. Via deze app krijg je bij vakken en cursussen de beschikking over een syllabus, informatie over de docent en een beschrijving en overzicht van de cursus. Verder is het mogelijk om opdrachten te maken in de app en kunnen tabbladen worden toegevoegd voor huiswerk en materiaal ter ondersteuning van de les. In de tekst kunnen passages worden gemarkeerd en kunnen aantekeningen worden gemaakt.

  De keynote van de aankondiging kunt u hier bekijken.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS