Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 October 2017
Artikel delen

Apple draagt bij aan EU CodeWeek met gratis programmeersessies

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Apple kondigde vorige week aan dat er ter ere van de EU Code Week honderden programmeersessies worden gehouden in Apple Stores in heel Europa. Met dit initiatief, dat van 7 tot 22 oktober wordt gehouden en dat door de Europese Commissie wordt ondersteund, wordt de aandacht gevestigd op het belang van programmeren. En mensen van alle leeftijden kunnen leren hoe ze door middel van programmacode hun ideeën tot leven kunnen brengen.

  ??Programmeersessies zijn al een belangrijk onderdeel van de leerprogramma’s die in de Apple Stores worden aangeboden. Apple is van plan komend jaar in meer dan 100 Apple Stores in tien landen in heel Europa meer dan 6000 programmeersessies aan te bieden in het kader van Today at Apple. Programmeurs in spe van alle leeftijden kunnen daar leren programmeren in Swift, een van de populairste programmeertalen ter wereld. Met sessies als ‘Aan de slag met programmeren’, ‘Kids-uur Sphero-doolhofuitdaging’ en ‘Robots programmeren met Swift Playgrounds’ is er voor elk niveau wel wat te doen.

  Apple introduceerde in 2016 de app Swift Playgrounds en het bijbehorende complete lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’, die allebei gratis verkrijgbaar zijn. Het doel hierbij was om programmeren makkelijk en leuk voor iedereen te maken.

  Het lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’ van Apple is geschikt voor leerkrachten, maar ook voor mensen van alle leeftijden die zelf willen leren programmeren. Het lesprogramma is beschikbaar voor basis- en voortgezet onderwijs en daarna. Het bevat docentenhandleidingen en lesplannen voor gebruik in het klaslokaal. Docenten, leerlingen en studenten hebben wereldwijd meer dan 1 miljoen materialen van ‘Iedereen kan programmeren’ bij de iBooks Store gedownload.
   
  Lokale programmeersessies zijn hier te vinden.
   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS