Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
12 January 2016
Artikel delen

Apple maakt iPad geschikter voor onderwijs met iOS 9.3

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Apple wil de iPad beter geschikt maken voor onderwijs. Met het nieuwe besturingssysteem iOS 9.3 wordt het bijvoorbeeld mogelijk om meerdere inlogaccounts aan te maken op één tablet.

  De software is maandag in betaversie beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Op de website van Apple is te zien welke functies voor onderwijs er zijn toegevoegd.

  Voortgang

  Behalve de multi-login, bevat de update ook de nieuwe app Classroom die leerlingen helpt bij lessen en hun voortgang bijhoudt.

  Daarnaast is er een site waarop docenten of schoolhoofden inloggegevens en instellingen kunnen aanpassen. Die is te raadplegen via zowel de Mac als de pc.

  Apple Watch

  Naast de schoolfuncties bevat de beta van iOS 9.3 ook de mogelijkheid om een iPhone met meer dan één Apple Watch te verbinden. Die functie is wel gekoppeld aan WatchOS 2.2, de laatste update voor het besturingssysteem van de Apple Watch die tegelijk met de iOS 9.3-bèta uitkwam.

  Een andere toevoeging aan iOS 9.3 is de Night Shift-modus. Dat is een functie die de hoeveelheid blauw licht die de telefoon uitstraalt, in de avonduren vermindert. Blauw licht hindert de aanmaak van melatonine, het stofje in je hersenen waar je slaap van krijgt. 

  Het is nog niet bekend wanneer de volledige versie van iOS 9.3 beschikbaar wordt.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS