Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
9 May 2016
Artikel delen

Aura Junior: nieuwe speler bij de Bibliotheek op school

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Medio maart 2016 is de bibliotheeksoftware Aura Junior geaccrediteerd als leerlingportal voor schoolbibliotheken in het basisonderwijs met de Bibliotheek op school. 

  De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak waarin bibliotheek en school samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid met als doel kinderen te stimuleren om meer te lezen. Een goed functionerende schoolbibliotheek vormt hiervoor het fundament.  Aura Junior biedt een eigentijdse en kindvriendelijke leerlingportal voor de schoolbibliotheek. Het programma bevat veel functies waardoor kinderen worden aangemoedigd en geïnspireerd om te lezen.

  Marloes Reuvers, Programmaleider Educatie 6-13 jaar bij bibliotheek Rivierenland: “Aura Junior ziet er aantrekkelijk uit en is vooral simpel in gebruik. Ook de kinderen op de scholen zijn enthousiast. Ze vinden makkelijk hun weg in het programma. Dankzij Aura Junior hebben we nu goed zicht op het leen-, en leesgedrag van de kinderen. Daarnaast is Aura Junior betaalbaar. Wij raden andere openbare bibliotheken van harte aan om met Aura Junior te gaan werken in het kader van de Bibliotheek op school.

  Aura Software is al 25 jaar een toonaangevende aanbieder van software voor schoolbibliotheken. Ruim 80% van de scholen in het VO en honderden basisscholen en overige onderwijsinstellingen werken dagelijks intensief met de bibliotheeksoftware van Aura Software. Een abonnement voor Aura Junior kan zowel door de basisschool als door de bibliotheek worden afgesloten bij Aura Software.

  Wilt u meer weten? Kijk op www.aura.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS