Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
7 September 2015
Artikel delen

Australische onderwijsgoeroe Greg Whitby naar Nederland

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De befaamde onderwijsveranderaar Greg Whitby is een van de hoofdsprekers tijdens het grote onderwijscongres ‘Naar een nieuw pedagogisch DNA’ op 24 november a.s. in Amersfoort.

  De maatschappij verandert voortdurend. In onze kenniseconomie en digitale wereld worden nieuwe vaardigheden vereist. In Nederland is de wet op passend onderwijs ingevoerd. Dit alles vergt een omslag in het onderwijs. Onderwijs dient meer aan te sluiten bij de capaciteiten, interesses en mogelijkheden van elk kind afzonderlijk. Dit betekent een omslag van klassikaal onderwijs naar gepersonaliseerd leren. Het roer moet om. Er is een nieuw pedagogisch DNA van leerkrachten nodig.

  Greg Whitby is wereldwijd bekend als een innovatieve en creatieve ‘educator’ die de aard van het onderwijs in een digitaal tijdperk verandert en de rol van lerende omgevingen en technologie betrekt bij dit nieuwe leren. Hij pleit voor een radicale omslag in leren en onderwijzen.

  Jan Hendrickx (directeur EXOVA): “Ik ben blij Whitby als spreker te kunnen aankondigen. Hij is zeer bevlogen, gepassioneerd en inspirerend. Hij heeft veel ervaring op het gebied van onderwijsvernieuwing en gepersonaliseerd leren en weet je echt te raken. Zijn denkbeelden sluiten perfect aan bij wat wij als EXOVA voor ogen hebben: ieder kind op eigen niveau en in eigen tempo laten leren en hen vol vertrouwen de wereld in sturen.”

  Hendrickx zegt het congres georganiseerd te hebben om de weg naar gepersonaliseerd leren gemakkelijker te maken en de deelnemers het vertrouwen te geven dat het kan. “We hebben naast Whitby ervaren sprekers en professionals met veel ideeën en voorbeelden uit de praktijk. Voor de ene school/leerkracht zal de weg gemakkelijker zijn dan voor de andere, maar het kan. Nee, het moet. Dat zijn we onze kinderen verschuldigd”.

  Naast Greg Whitby spreken o.a. Marcel van Herpen (NIVOZ) en cabaretier/oud leerkracht Peter Heerschop. Het congres is bedoeld voor schoolbestuurders, samenwerkingsverbanden, hogescholen en inspecties. Meer informatie over het congres is te vinden op www.nieuwpedagogischDNA.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS