Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
22 March 2011
Artikel delen

Basisschool Sint Medardus beleeft primeur met lancering Philips SchoolVision

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Als eerste school in Limburg neemt basisschool St. Medardus in Wessem Philips SchoolVision in gebruik. Scholieren van groep 6 gingen vanaf vorige week aan de slag met dit lichtsysteem waarbij zowel lichtsterkte als kleurtemperatuur kunnen worden aangepast. De ervaringen met SchoolVision bewijzen namelijk dat speciaal afgestemd licht een positief effect heeft op de leeromgeving van kinderen.

  Zo blijkt dat leerlingen met SchoolVision gemiddeld 18 procent hoger scoren op een concentratietest. Cofely Zuidoost – verantwoordelijk voor de installatie van het lichtsysteem op de Limburgse school – gaat het systeem ook bij de Talentencampus in Venlo installeren. Een voorbeeld dat waarschijnlijk navolging vindt bij talrijke scholen in Limburg.

  SchoolVision is een verlichtingssysteem waarmee zowel de lichtsterkte als kleur kan worden aangepast aan de activiteiten in de klas. Leerkrachten kunnen met een controlepaneel het licht aanpassen aan de situatie. Zo wordt in de ochtend en na de middaglunch begonnen met een helder licht dat energie opwekt. De dag eindigt met een warm licht dat rust geeft

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS