Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
4 July 2016
Artikel delen

Basisschoolkinderen presenteren uitvindingen in finale De Uitvinderswedstrijd 2016

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het Afrikaanse jongetje Jabali is erg handig. Hij kan van afvalmaterialen speelgoed maken. Kunnen Nederlandse kinderen hem helpen met een nieuw ontwerp dat hij op de markt kan verkopen? Bovenstaande is één van de opdrachten van De Uitvinderswedstrijd 2016. Vier verschillende vraagstukken vormden in januari de start van dit project voor de groepen vijf tot en met acht in het basisonderwijs. Op 1 juli vond in Breda de finale plaats.

  Uit maar liefst 251 uitvindingen op de website van De Uitvinders werden acht finalisten geselecteerd. In de voormalige snoepjesfabriek ‘De Faam’ in Breda – de beoogde locatie van het nieuwe initiatief ‘De Uitvindfabriek’ – presenteerden zij hun uitvindingen aan een groot publiek. Hun ideeën werden door een vakjury beoordeeld op de aspecten originaliteit, uitwerking en presentatie.

  Na een spannende eindstrijd maakte juryvoorzitter Emmy Bakker van Tune Techniek West-Brabant de vier winnaars bekend. Deze toppers ontvingen een echte Tablet, gesponsord door Skool Automatisering:

  De Bodymove’ van Basisschool De Pontus uit Etten-Leur, ‘Thuur de Popmonadetijger’ van basisschool Dirk van Veen uit Breda, ‘De ijzeren mol’ van Basisschool Mariadonk uit Zegge en de ‘Super Wicky’ van Openbare Basisschool Bibit uit Tilburg waren de allerbeste.

  Het publiek (250 kinderen, leerkrachten en ouders) en de jury waren erg gecharmeerd van de presentaties van de kinderen, die met Afrikaanse dansjes en circusvoorstellingen hun uitvindingen presenteerden. Bovendien vond de jury dat de kinderen erg goed inspeelden op actuele maatschappelijke thema’s.

  Het doel van de Uitvinderswedstrijd is kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie laten ontdekken. Aan jonge technici en uitvinders is een tekort op de arbeidsmarkt. Ook deze editie van de uitvinderswedstrijd toonde gelukkig aan dat er geen tekort is talent en uitvindplezier bij de uitvinders van de toekomst!

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS