Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
20 May 2014
Artikel delen

Bedrijven investeren 140 miljoen in technisch onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Bedrijven gaan 140 miljoen euro investeren in technisch onderwijs en het kabinet verdubbelt dat bedrag. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) gisteren bekendgemaakt.

  Een jaar nadat werkgevers, werknemers en onderwijsorganisaties het techniekpact sloten met regionale overheden en het kabinet ''om meer slimme en vakbekwame technici te behouden en op te leiden'', komt de boel volgens Kamp goed op stoom. Sindsdien zijn bijvoorbeeld 529 beurzen gegeven aan techniekstudenten om kennis te maken met bedrijven. In de metaalbewerking komen 2.600 extra leer-werkplaatsen voor jongeren en afgelopen jaar kozen meer jongeren voor een technische studie. Het kabinet is er blij mee. Kamp en minister Jet Bussemaker (Onderwijs) willen de vaart erin houden en de afspraken verder uitbouwen.

  ''Nederland moet voorop blijven lopen in technologische ontwikkelingen. Alleen dan kunnen we helpen de mondiale vraagstukken op te lossen. Of het nu om de waterbeheersing in de delta's gaat, de voedselvoorziening of de transitie naar duurzame energie. Slimme en vakbekwame technici zijn daarvoor onmisbaar'', vindt Kamp.

  Gedeelde verantwoordelijkheid

  Bussemaker vindt het zorgen voor voldoende goede technisch opgeleide jongeren een ''gedeelde verantwoordelijkheid die vraagt om gezamenlijke investeringen'' van onderwijs, ondernemers en overheid. ''De bereidheid om dat samen te doen zien we bijvoorbeeld terug in de animo voor het regionale investeringsfonds. Daarnaast zien we dat steeds meer leerlingen en studenten kiezen voor techniekonderwijs'', aldus Bussemaker.

  Bron: Nu.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS