Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
1 April 2011
Artikel delen

Beleef de Lente Junior van start

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het succesvolle www.beleefdelente.nl van Vogelbescherming heeft een opvolger! Speciaal voor kinderen en leraren van het basisonderwijs is er vanaf 1 april een juniorversie. Via www.beleefdelentejunior.nl kunnen kinderen en leerkrachten de lenteperikelen van acht vogels op de voet volgen en toepassen in de natuurlessen. De site is geschikt voor het digibord en sluit aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs.

  Het populaire Beleef de Lente van Vogelbescherming is bezig aan zijn vijfde seizoen. Via acht webcams kan iedereen tijdens het broedseizoen dag en nacht gluren in de nesten van acht vogels. In de praktijk volgen al veel basisscholen de belevenissen op Beleef de Lente. Reden voor Vogelbescherming Nederland om een juniorversie te maken, die aansluit bij het basisonderwijs.

  Via Beleef de Lente Junior zijn de leerlingen direct betrokken bij het lief en leed van wilde dieren. De natuurlessen zijn nog nooit zo spannend geweest: wanneer leggen de vogels hun eerste ei? Welke hindernissen komen vogelouders tegen? Hoe leren de jongen vliegen? De leerlingen maken het allemaal live en van dichtbij mee.

  Op de site www.beleefdelentejunior.nl staan filmpjes en doeactiviteiten die aansluiten bij de kerndoelen in het basisonderwijs. Vogelbescherming Nederland geeft deskundig commentaar bij de webcambeelden en videoclips, zodat de beelden direct voor de natuurlessen in te zetten zijn.

  Er is achtergrondinformatie voor 3 niveaus: groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8 met doe- en knutselbladen.

  Vanaf vandaag is www.beleefdelentejunior.nl in de lucht en zijn de steenuil, ooievaar, slechtvalk, purperreiger, oehoe, boerenzwaluw en ijsvogel live te volgen. Dag en nacht, 24 uur per dag, tot het laatste jong is uitgevlogen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS