Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
24 August 2015
Artikel delen

Beleef Minecraft at the Museum met de Oculus Rift

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Kom naar MOTI en maak kennis met Minecraft! Minecraft is zowel een spel als een bouwomgeving, waarin spelers individueel of samen een digitale wereld bouwen met een LEGO-achtig blokkensysteem. Het spel is al vanaf zijn release in 2011 een enorme rage onder kinderen, tieners en volwassenen. In vijf jaar tijd heeft de game al een ware cultstatus weten te bereiken. 

  Minecraft at the Museum: meer dan alleen de game

  In de foyer van MOTI kun je zowel online als offline Minecraft ontdekken. Minecraft at the Museum is een speelomgeving, die niet alleen veel informatie biedt over de game, maar vooral ontzettend cool is om te ervaren! MOTI heeft de foyer helemaal in Minecraft-stijl ingericht, zodat het net lijkt alsof je in een Minecraftlandschap het spel speelt. Ga aan de slag op één van de drie MOTI computers of neem je eigen device (smartphone, tablet of laptop) mee. Let op dat je de officiële Minecraft-app op je device hebt geïnstalleerd, zodat je op de MOTI Minecraft-server kunt spelen. 

  Voor wie meer wil dan alleen de game spelen, biedt MOTI een upgrade van je Minecraft-ervaring. Jonge bezoekers kunnen aan de slag met mooie Minecraft kleur- en knutselplaten in het MOTI Café; maak een selfie als Steve, Creeper of Enderman; ontvang een toffe poster met allerlei tips & trics en informatie over Minecraft óf koop in de Museumshop een Minecraft-instructieboek om mee naar huis te nemen. Je kunt vanaf nu ook door de digitale wereld van Minecraft lopen met een speciale 3D bril, de Oculus Rift! Speciale sensoren in de Oculus Rift houden je lichaamsbewegingen bij, waardoor het dus net lijkt alsof je in de echte digitale Minecraft-omgeving loopt. Nog nooit kwam Minecraft zo dichtbij… 

  Minecraft at the Museum Wedstrijddag

  In de herfstvakantie, op woensdag 28 oktober 2015, is in MOTI een Minecraft wedstrijddag! Tussen 11.00 uur en 17.00 uur kun je in MOTI mee doen aan de wedstrijd, en krijg je tips en trucs van Minecraft experts. Bouw een object in de MOTI Minecraft-server en beoordeel elkaars creaties. Aan het einde van deze dag wordt door een professionele jury de Minecraft Master uitgeroepen, die naar huis gaat met een mooie prijs. Jij wilt daar toch ook bij zijn? Mail dus naar info@motimuseum.com onder vermelding van ‘Minecraft wedstrijddag’, met daarin je naam en leeftijd om een plaats te reserveren. Geef je snel op, want vol = vol! En neem je eigen device mee, want het wordt druk!

  Ga voor meer info naar www.motimuseum.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS