Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
21 March 2016
Artikel delen

Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2015 bekend

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  RIBW Brabant uit Tilburg is het beste leerbedrijf van Nederland 2015 en Maris Marissen van Woonexpress Waalwijk is de beste praktijkopleider. Directeur van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) André Timmermans maakte dat bekend tijdens Skills Heroes in Amsterdam RAI.

  Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van Onderwijs en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen leerbedrijven gemiddeld de helft van de opleidingstijd voor hun rekening van bijna 500.000 mbo-studenten. Skills Heroes, waar mbo-studenten strijden om de kampioenstitel in hun eigen vakgebied, vormde een passend podium voor de prijsuitreiking.

  Het beste leerbedrijf van Nederland 2015 is RIBW Brabant uit Tilburg. In tijden van krimp investeert het winnende bedrijf stevig in het opleiden van vaste werknemers en studenten. Zo steekt RIBW Brabant veel energie in het stage- en opleidingsbeleid. In de complexe omgeving waarin de studenten werken is begeleiding essentieel en daaraan besteedt het bedrijf veel aandacht. Het uitgangspunt is eigen kracht en verantwoordelijkheid van individueel talent. Dit loopt als een rode draad door de organisatie.

  De beste praktijkopleider van Nederland 2015 is Maris Marissen van Woonexpress Waalwijk. Marissen is praktijkopleider in hart en nieren. Hij haalt het optimale uit studenten, ook als die bij andere bedrijven minder goed uit de verf kwamen. Marissen leidt op voor Woonexpress Waalwijk en voor de hele branche. Zijn inspanningen leiden duidelijk tot kwaliteitsverhoging van het werk en verbetering van de sfeer. Ook studenten met een verstandelijke beperking kunnen bij hem aan de slag.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gerelateerd

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS